Iš sostinės – geros naujienos uostamiesčiui

Po vakarykščio susitikimo su Susisiekimo ministerijos vadovybe ir Kelių direkcijos atstovais, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pasidžiaugė, kad pokalbis buvo konstruktyvus tiek Baltijos prospekto rekonstrukcijos, tiek uosto švyturio atvėrimo visuomenei, tiek kitais svarbiais miestui klausimais.

Palaimins strateginį planą

V.Grubliausko teigimu, sostinėje vykusiame susitikime su susisiekimo ministru Mariumi Skuodžiu buvo paliesti klausimai, kurie labai svarbūs Klaipėdai.

"Išgirdome, kad kitą savaitę ministras savo parašu patvirtins Klaipėdos valstybinio jūrų uosto strateginį veiklos planą. O tai reiškia, kad netrukus po to miesto ir uosto sutartį galės pasirašyti uosto ir savivaldybės administracijos vadovai. Sutartis yra įstrigusi dėl šio dokumento rengimo ir derinimo", – patvirtino V.Grubliauskas.

Mero teigimu, apkalbėta, kad sutartis turėtų būti gana lanksti, jos pagrindinis tikslas – lėšų įsisavinimas.

Šios sutarties pasirašymas reikštų, kad iš uosto Klaipėdos miestui būtų numatyta po pusantro milijono eurų 2021–2022 m.

2023-iųjų pradžia turėtų būti ir naujosios estakados veikimo pradžia.

Nemažos sumos miestui turėtų būti skirtos ir 2023–2024 m.

Tačiau šiuo laikotarpiu keisis uosto statusas iš valstybinės įmonės į akcinę bendrovę, nes įstatymai jau yra.

"Todėl buvo aptartos galimybės, ar miestui teks dalyvauti tos bendrovės steigime vienomis ar kitomis teisėmis. Dėl to išgirdome ir ministro palaikymą", – patikino V.Grubliauskas.

Pajudino šviesoforo klausimą

Susitikime su ministru neapeitas ir Baltijos prospekto rekonstrukcijos klausimas.

Meras patikino, kad prospekto atnaujinimo terminai išlieka, kaip numatyta planuose.

Esą 2023-iųjų pradžia turėtų būti ir naujosios estakados veikimo pradžia.

Kita gera žinia, anot mero, kad ministerijos ir Kelių direkcijos atstovai artėjantį antradienį ketina suderinti Pajūrio gatvės šviesoforų įjungimo klausimus, nes gatvė jau pabaigta, apšvietimas įjungtas, o šviesoforai vis dar mirksi geltonai.

"Tai netenkina nei savivaldybės, nei gyventojų. Todėl smagu, kad tas klausimas bus pajudintas ir jau kitą savaitę, tikiuosi, šviesoforo valdymas bus perduotas miesto bendrovei, kuri juos eksploatuos. Šviesoforai pagaliau užtikrins eismo saugumą šioje gatvėje", – kalbėjo V.Grubliauskas.

Ministro požiūris sutampa

Su susisiekimo ministru kalbėta ir apie uosto švyturio reikalus – šis galėtų tapti dar vienu lankytinu Klaipėdos objektu.

Anot mero, ir miesto, ir ministerijos atstovai mano, kad švyturys turėtų būti atvertas visuomenei.

"Pirmiausia kalbėta apie švyturio atvėrimą visuomenei, o kokia bus to objekto valdymo forma, svarstysime vėliau. Susisiekimo ministerija mus patikino, kad drauge su Ūkio ministerija atlieka tam tikrą analizę, kokių reikės priemonių, kad atvėrus švyturį visuomenei saugumas tame objekte būtų suvaldytas. Labai tikiuosi, kad atsakymas irgi neužtruks. Džiugu, kad požiūris dėl atvėrimo sutampa", – teigė Klaipėdos meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irmantas

 Irmantas portretas
Reikia susitikimo su ministru ir jo sutikimo, kad Klaipėdoj būtų įjungtas šviesoforas?

Klaipėda

Klaipėda portretas
Kada Klaipėdos meras bus Zuokas?

To Klonn

To Klonn portretas
Jaigu pasidomesi musu miesto vystimosi raida tai tu nustebsi kaip uostas ja itakojo:) Sededamas žveju gatveje prie sandeliu pasidomek kas ir kam juos state:)
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių