Specialus apšvietimas virš Klaipėdos perėjos sukėlė gyventojų išgąstį

Klaipėdos gatvėse tamsiuoju paros metu vairuotojų dėmesį traukia ant apšvietimo stulpų atsiradę įrenginiai, kurie eismo dalyviams papildomai signalizuoja apie pėsčiųjų perėjas.

Kai kurie klaipėdiečiai ėmė baimintis, kad mieste išdygo naujų vadinamųjų išmaniųjų radarų, tačiau specialistai aiškina, kad gyventojų akys greitai pripras prie šių įrenginių. Teigiama, kad netrukus mieste jų bus dar daugiau.

"Perėjas, be kryptinio apšvietimo, žymės ir specialūs žybsiukai. Mirksinti balta spalva signalizuos, kad priekyje yra pėsčiųjų perėja", – patikino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiasis specialistas Karolis Šakarnis.

Šiuo metu mieste jau veikia 19 tokiu būdu apšviestų perėjų. Žadama įrengti antra tiek.

"Daugelį perėjų teko pertvarkyti pagal naujus reikalavimus. Be abejo, kad kryptinis apšvietimas padeda, ypač tose vietose, kur daug pėsčiųjų ar prie mokyklų. Pertvarkius S.Daukanto gatvėje esančią perėją ties M.Gorkio mokykla, įrengėme ne tik pėsčiųjų salelę, bet ir kryptinį apšvietimą", – pasakojo K.Šakarnis.

Šiuo metu ruošiamasi įrengti apšvietimą ir daugiabučių kiemuose. 25 kiemams apšviesti šiuo metu organizuojami projektavimo darbai.

"21-am kiemui jau esame paskelbę konkursus darbams. Pernai apšvietimą sumontavome 25-iuose kiemuose", – vardijo K.Šakarnis.

Dažniausiai kiemus sudaro 3–4 gyvenamieji namai, tačiau yra tokių teritorijų, kur suskaičiuojama net 20 namų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jis

Jis portretas
"tačiau specialistai aiškina, kad gyventojų akys greitai pripras prie šių įrenginių"- tai klausimas, kam juos iš vis kabinti? Vairuotojai irgi pripras, gal pirmus kelis mėnesius kreips dėmesį. Pati geriausia perėjų apsaugos prevencija- ryškus, kryptingas ir geras jų apšvietimas. naktį aš kaip vairuotojas į tai labai atkreipiu dėmesį.

Archimedas

Archimedas portretas
Jei valdzia turetu nors grama smegenu- prie sviesoforu padarytu daviklius kad zmogui priartejus prie perejos jie pradetu zybseti- butu realus signalas

mokantis mokesčius

mokantis mokesčius portretas
Tai kiemų jau nebetvarkys, tik apšvietimą brangų įrengs? Ar po kokių metų viską vėl išvers, kai kiemų rekonstrukciją, kaip žadama, darys? Gėda Klaipėdai už kiemus su sovietinėm plytelėm ir kreivais šaligatviais. Net mažesni miestai rekonstruoja (pvz. Šilutė) kiemuose aikšteles ir šaligatvius, kloja trinkelėmis, didina. O čia liberalai tik gatvių bordiūrus galimai kažkam įsipareigojo į apyvartą išleisti ir asfalto sluoksnį papildomą užpilti dažniausiai ant normalaus esamo?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių