Spengiuose kilo karas dėl kelio

Sodininkų bendrijoje „Spengiai“ kyla aistros dėl klojamos asfalto dangos. Trečią kartą per penkerius metus tvarkomas pagrindinis sodų teritorijos kelias trečiadienio rytą buvo uždarytas: juo neleista važiuoti ne tik sunkiasvorei technikai, bet ir žmonėms į savo namus.

Kelią blokavo visureigis

Aistros ant kelio užvirė trečiadienio rytą, kai į sodų bendriją įsuko šulinius kasančios įmonės automobilis.

„Išvakarėse kalbėjome su kelio darbus atliekančios įmonės meistru. Paaiškinome, kad dėl jų strigs visos kitos statybos žmonių privačiuose sklypuose. Mane patikino, kad jei atvyksiu prieš devynias ryte, technika galės pasiekti reikiamą vietą“, – pasakojo įmonės „Šulinys“ vadovas Danielius Latakas.

Gargždiškis aiškino, kad įvažiuojant į sodų bendrijos teritoriją, staiga iš šalutinio kelio į pagrindinį iššoko juodos spalvos visureigis ir užtvėrė kelią.

„Puoliau stabdyti, trūko automobilio sankaba. Juk sunkvežimyje sukrauti betoniniai šuliniai. Mašina liko skersa stovėti sankryžoje. Iš visureigio iššoko sodų pirmininkė ir puolė šaukti, kad nevažiuočiau keliu“, – trečiadienio ryto nuotykius pasakojo D.Latakas.

Saugo kelio dangą

Sodų bendrijos „Spengiai“ pirmininkė Genovaitė Gulbinienė ne tik sunkvežimio vairuotojui, bet ir „Klaipėdos“ žurnalistams aiškino, kad kol nebus baigta kloti asfalto, keliuku niekas nevažiuos, nebent per jos lavoną.

„Aš visą naktį nemiegojusi. Mes jau išvakarėse gaudėme girtą vairuotoją, kuris šiuo keliu lakstė, o čia iš ryto sunkiasvorė technika važiuoti nori“, – pyko moteris.

Moteris tikino, kad antradienio naktį smarkiai palijo, todėl ji baiminosi, kad sunkiasvorė technika sugadins asfaltuoti parengtą žvyro paklotą.

Kiti gyventojai kalbėjo, kad be reikalo keliamos tokios aistros – problemą buvo galima išspręsti skelbimu ir kelio ženklu.

„Ne kelią blokuoti, o parašyti skelbimą reikėtų, kad bus ribojamas eismas ir paaiškinti, iki kokios dienos. Žmonės darbus susiplanavę yra, o dabar tik šūkaujama“, – tarstelėjo konfliktą iš šono stebėjęs sodininkas.

Pasivaikščios pėsčiomis

Greičiausiai rytmetinis konfliktas nebus vienintelis, mat G.Gulbinienė pareiškė, kad vakare iš darbo grįžę žmonės turės automobilius palikti prie parduotuvės ir žingsniuoti į namus pėstute.

„Nė vienas nepravažiuos čia man. Tegul tik pabando“, – pirštu grūmojo pirmininkė.

G.Gulbinienė aiškino, kad kol nebus baigti kelio tiesimo darbai, nebus vežamo ir komunalinės atliekos, apie tai esą įmonė „Gargždų švara“ perspėta.

Moteris pridūrė, kad kitu atveju prasižengėliams iškvies policiją.

Planuojama, kad 1,28 km ilgio asfalto dangos tiesimas užtruks apie dvi savaites.

„Sodininkai susidėjo po 740 litų ir nusprendė pakloti asfaltą, nes nuo 2007 m. jau du kartus taisėme asfalto atsijomis tiestą kelią. Iš viso šie darbai kainuos 226 tūkst. litų“, – aiškino sodų bendrijos pirmininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BK

BK portretas
Gulbinienė elgiasi, lyg būtų sovietmetis, o ji- visagalis kolchozo vadukas. Apie civilizuotą susisiekimu suinteresuotų subjektų informavimą - nė bum bum, apie pasekmes, kurios gali būti įvertintos kaip konkreti materiali žala dėl sužlugdyto užsakymo, dalykinės reputacijos gadinimo nesuka galvos. Danieliau, už savivaldžiavimą bendrijos pirmininkė verta teismo suolo.

sodininkai

sodininkai portretas
ir verčia visus mokėti, nors puse sodininkų neturi pinigų ir yra pensininkai, kurie net mašinų neturi, o pinigai už 5 metus renkami į priekį, o kelias ne sodų , o valdiškas

laima

laima portretas
Šaunuolė pirmininkė.Dėkojam už drąsą, ryžtą, pasiaukojimą.Duok dieve jai sveikatos.
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių