Startavo paroda „Individuali statyba 2016“

Uostamiestyje prasidėjo didžiausias statybų verslo renginys Vakarų Lietuvoje – paroda „Individuali statyba 2016“. Šiemet į jį užsiregistravo daugiau kaip 200 parodos dalyvių iš visos Lietuvos. Sulaukta ir svečių iš užsienio.

Ketvirtadienį duris atvėrusi paroda į Klaipėdos „Švyturio“ areną sukvietė miesto valdžios atstovus, Vakarų regiono verslininkus, architektus, projektuotojus, statybų naujovėmis besidominčius žmones.

Renginį „Individuali statyba 2016“ organizuojančios bendrovės „Expo Vakarai“ vadovo Sauliaus Savickio teigimu, dvi pagrindinės sritys – nekilnojamasis turtas ir statybos – yra visos šalies ekonominę situaciją atspindintis veidrodis. Šiemet, jo žodžiais, norinčiųjų prisijungti – ne ką mažiau nei pernai.

Atidarymo ceremonijoje dalyvavęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas džiaugėsi renginio pasisekimu.

„Procesas vyksta. Džiugu, jog buvo sulaukta svečių ne tik iš įvairių Lietuvos miestų, bet ir Kazachstano bei kitų šalių. Sveikinu parodos organizatorius tęsiant gerą tradiciją ir tikiu, kad šiųmetės parodos lankymas ir susidomėjimas bus išskirtinis. Statybos yra vienas iš tų rodiklių, kurie liudiją bendrą šalies, regionų, miestų būseną“, – kalbėjo meras.

Jam antrino Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Benediktas Petrauskas.

„Smagu tradiciškai susirinkti ir atidaryti parodą. Didžioji dalis klaipėdiečių neįsivaizduoja, kad ji galėtų neįvykti. Kiekvienas iš mūsų esame statybininkas, architektas, todėl verta susipažinti su naujausiomis statybinėmis medžiagomis, paslaugomis ir galimybėmis“, – sakė B. Petrauskas.

Pasak Lietuvos statybininkų asociacijos viceprezidento Jono Dumašiaus, statybininko profesija Lietuvoje – viena populiariausių.

„Kiekvienoje šeimoje turime po statybininką. Būtent šioje parodoje lankytojai gaus informacijos apie tai, kaip keitėsi technologijos, kaip atrodo šiuolaikinės statybos medžiagos ir panašiai“, – akcentavo J. Dumašius.

Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos organizacijos valdybos pirmininkas Vaidotas Dapkevičius sakė, kad šiais metais uostamiestis atsiskleidė keliomis naujomis spalvomis – prasidėjo daugiabučių modernizavimo procesai, atsirado daugiau naujų uostamiestį reprezentuojančių kultūrinių objektų.

Šiemet renginyje tradiciškai dėmesys teikiamas ne tik su statybomis susijusioms aktualijoms, bet ir vidaus įrengimui bei lauko aplinkai. Pirmoji parodos diena skirta Klaipėdos krašto architektams ir interjero dizaineriams. Pastarieji ketvirtadienį – „Specialisto dieną“ turi galimybę lankytis būtent jiems skirtuose seminaruose.

Savos srities profesionalai išgirs apie pačias naujausias architektūros ir interjero dizaino tendencijas, gaus naudingų patarimų – nuo pastatų šiltinimo iki muzikinio garso atkūrimo namuose.

Renginys keturias dienas vyks kartu su namų interjero ir dizaino idėjų paroda „Inter Deco“ bei sodo puoselėjimo ir praktinių idėjų muge „Mano sodas“.

Paroda keturioms dienoms į vieną vietą suburs verslo lyderius, įvairių sričių specialistus, architektus, kompanijų vadovus, mokymo įstaigas ir galutinius vartotojus, kurie ne tik domisi statybų naujienomis, stato, renovuoja, gerina savo būstą ar ruošiasi tai daryti, bet nori suteikti savo namams ar biurui naujų spalvų, ieško kokybės ir komforto išorei ar aplinkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mėmelis mėnulis

Mėmelis mėnulis portretas
Mėnulio miestas Klaipėda, Saulės miestas Šiauliai. Atstatysim kryžiuočių sugriautą šventyklą, Ir sugrįš į Tėvynę Lietuvos vaikai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių