Statys dar vieną tiltą per Dangę

Per Dangę bus nutiestas dar vienas tiltas. Pėstiesiems ir dviratininkams skirtas statinys atsiras ties Žolynų kvartalu. Tokiu būdu siekiama užtikrinti geresnį susisiekimą tarp Tauralaukio ir būsimos mokyklos, kuriai ketinama suteikti Šimtmečio vardą.

Spręs, ar apsimoka

Pėsčiųjų ir dviratininkų tilto per Dangę įrengimas įtrauktas į miesto 2018–2020 m. strateginį veiklos planą.

Iš pradžių norėta numatyti, kad šioje vietoje būtų sumontuotas senasis pėsčiųjų tiltas per geležinkelį. Tačiau tokios formuluotės atsisakyta, siekiant, kad nebūtų apribojimų.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas tikino, kad minties panaudoti senąjį pėsčiųjų tiltą per geležinkelį, kuriuo miestiečiai vaikščiojo prieš pastatant dabartinį, neatsisakyta. Bus analizuojama, ar tai daryti apsimoka.

"Šiemet pirksime tilto per Dangę ties Žolynų kvartalu projektavimo paslaugą. Projektuotojai ir turės išanalizuoti, ar galima ir apsimoka panaudoti senąjį tiltą per geležinkelį. Jiems pateiksime šio statinio ekspertizės išvadas. Gal paaiškės, kad tiek pat kainuotų pastatyti naują. Juk senąjį tiltą reikėtų atnaujinti, remontuoti korozijos pažeistas vietas", – prognozavo vedėjas.

Senasis tiltas per geležinkelį yra geležinkelininkų nuosavybė. Savivaldybė norėtų panaudoti tik horizontalią statinio dalį.

"Laiptų iš karto atsisakėme. Juk turime sudaryti galimybę tiltu naudotis ir neįgaliesiems, ir mamoms su vežimėliais, ir dviratininkams. Neturi būti taip, kad žmonės prieina, ir juos pasitinka laiptai", – dėstė vedėjas.

Su seniena vargti nereikia?

Paties V.Švedo nuomone, geležinkelininkams priklausantis tiltas nelabai tiktų numatytoje vietoje.

"Kažin ar tas gargaras derintųsi prie aplinkos. Gal jis labiau tiktų kokiai nors nuošalesnei vietai. Tačiau į visus klausimus atsakys projektuotojai", – pabrėžė vedėjas.

Kur kas kategoriškesnis šiuo klausimu buvo Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

"Tas tiltas nėra mūsų nuosavybė. Jis priklauso geležinkelininkams. Kam vargti su seniena, kurios pats neturi, kai galima iš karto pastatyti normalų tiltą. Todėl ir buvo pakoreguota formuluotė, įrašant šią priemonę į miesto strateginį planą", – komentavo direktorius.

Senasis tiltas per geležinkelį buvo pakankamai aukštas – sumontuotas ant kolonų. Ant statinio vedė laiptai. Jis nebuvo pritaikytas mamoms su vežimėliais, dviratininkams ar neįgaliesiems.

Prieš septynerius metus jo vietoje buvo pastatytas naujas tiltas per geležinkelį.  Pastaruoju gali naudotis ne tik pėstieji, bet ir mamos su vežimėliais, dviratininkai.

Įrengs iki atidarymo

Pasak V.Švedo, šiemet numatyta nupirkti naujo pėsčiųjų-dviratininkų tilto per Dangę ties Žolynų kvartalu projektavimo paslaugą. Planuojama, kad statinys bus įrengtas, kol bus pastatyta ir atidaryta naujoji mokykla, kuriai norima suteikti Šimtmečio vardą.

Jos statybos startuos šiemet. Planuojama, kad mokykla bus atidaryta 2020 m. rugsėjį.

"Gal pačius darbus ir anksčiau baigsime, bet mokykla nepradės veikti pavasarį. Reikės sulaukti rugsėjo", – tikino vedėjas.

V.Švedas atkreipė dėmesį, kad reikia suprojektuoti ne tik patį tiltą per Dangę, bet ir iki jo vedančius takus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagrindinis šios užmačios motyvas

Pagrindinis šios užmačios motyvas portretas
Įsisąvinti kuo greičiau ES lėšas. Nesvarbu, ar tai tikrai racionalu, ar ne. Kitas svarbus motyvas - kuo daugiau statybų, konkursų, tuo daugiau šansų papildyti savo asmeninę bei partijos (liberalų) kišenę. Nežinau, kaip jums visiems, man tie Klaipėdos liberalai (kokie jie liberalai, greičiau menininkai/komunistai) jau gerokai atsibodo. Pažiūrėkit, kaip Klaipėdą nuvarė, o šalia pažiūrėkit į Kauną, kaip atsigavo. Kol dūdos Klaipėdoje pūs, nieko gero nebus...

ixmenas

ixmenas portretas
Kuo daugiau tiltų per Dangę - tuo geriau visiems gyventojams,jų labai reikia Klaipėdoje, tik statyti reikia kokybiškai ne bilekaip. Atsakingai. Kad funkcionuotų 100 metų.

gyventojo nuomonė-truksta kompetencijos

gyventojo nuomonė-truksta kompetencijos  portretas
Tiltas -gerai. Tik, kad Klaipėdos savivaldybėje nėra atsakingų,gerų statybininkų, kažkokie nekompetentingi ten, kuriems viskas "vienodai" stato tiltus, paskui kiti tos pačios savivaldybės tarnautojai (susireikšminę vedėjai, direktoriai ar politiniai veikėjai atėję iki kitų rinkimų)atsainiai priima svarbius ypatingus statinius... Todėl viskas nekokybiškai gaunasi; va pastatė ar suremontavo kapitališkai,naujai Pilies tiltą Statybos skyrius, na ir kas gavosi tuoj pat po pridavimo apšvietimo lempos nedega, keliant nepasikelia ir pan. Tiltų gatvė išklojo naujom kinietiškom plytelėm -viskas išskydo, provėžos...Areną statė - ten vėl gi daug kas pražiūrėta, kondicionieriai pučia šaltą orą žiūrovams, susirgti galima; Dviračių takas naujas palei Dangę- brokas,pandusas Tauralaukyje brokas vien brokas, jaučiasi statybose visiška nekompetencija, ir kaip galima tokiems statybininkams leisti dar statyti kitus sudėtingus ypatingus statinius. Pirma specialistus atsakingus,atestuotus priimkite.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių