Pereiti į pagrindinį turinį

Stiprins ryšius su Prancūzija

2015-07-18 13:00

Uostamiestyje vakar vykusio susitikimo metu Prancūzijos atstovai Lietuvoje bei miesto kultūros organizacijos sutarė draugauti dar intensyviau. Svečiai pažadėjo Klaipėdai skirti ypatingą dėmesį.

Uostamiestyje vakar vykusio susitikimo metu Prancūzijos atstovai Lietuvoje bei miesto kultūros organizacijos sutarė draugauti dar intensyviau. Svečiai pažadėjo Klaipėdai skirti ypatingą dėmesį.

Vakar Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas bei uostamiesčio kultūrinių organizacijų atstovai susitiko su Prancūzijos ambasadoriumi Lietuvoje Philippe Jeantaudu ir Prancūzų instituto Lietuvoje direktoriumi Frédéricu Bellido.

Tai jau ne pirmas uostamiesčio valdžios ir Prancūzijos atstovų Lietuvoje pasimatymas. Ambasadoriaus teigimu, anksčiau vykęs bendradarbiavimas davė optimistiškai nuteikiančių vaisių, todėl nuo šiol dirbant su Klaipėda ir plėtojant naujus projektus žadama pasitelkti dar daugiau žmogiškųjų ir materialinių išteklių.

P.Jeantaudas patikino, kad artimiausiu metu ketinama dvigubai padidinti mieste norimų taikyti priemonių skaičių.

Miesto kultūrinių organizacijų atstovai taip pat neslėpė noro stiprinti ryšius bei padėti skleisti šios šalies kultūrą Klaipėdoje.

Jiems antrino ir V.Grubliauskas, kuris pastebėjo, kad "Klaipėdoje Prancūzijos kultūros esą niekada nebus per daug".

Jau šiemet Klaipėdos koncertų salės rengiamame festivalyje "Permainų muzika" bus sulaukta šiuolaikinės muzikos atlikėjų būtent iš Prancūzijos. Tikimasi, kad šios įstaigos repertuare prancūzų atlikėjų pavardės šmėžuos vis dažniau.

Gražiais žodžiais dėl bendradarbiavimo apsikeitė ir šiuolaikinio meno festivalio "Plartforma" rengėjai. Prancūzijos atstovai pakviesti svarstyti galimybę prisistatyti ir didžiosiose miesto šventėse.

Klaipėdos miesto dailės atstovai patikino, kad juos domintų ne tik naujų menininkų darbų parodų atvežimas į uostamiestį, bet ir didesnių renginių – dirbtuvių, festivalių – rengimas.

Kultūros fabriko atstovai ragino ieškoti galimybių įsikurti neseniai atsiradusiose naujose jų erdvėse, rengti menininkų ir kūrybinio verslo startuolių mainus.

Uostamiesčio jaunimą bei senjorus aktyviai į kino pasaulį įtraukianti viešoji įstaiga "Medijų uostas" siūlė Prancūzijos atstovams prisidėti rengiant didesnius renginius, festivalius.

Prancūzijos atstovai Lietuvoje patikino, jog klaipėdiečių iniciatyvos juos domina ir nuo šiol Klaipėdai planuojama skirti daugiau dėmesio nei bet kuriam kitam šalies miestui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų