Studentų varžybos Klaipėdoje: pirmoji vieta – paspirtukininkui

Vakar uostamiestyje vykusiose 14-ose studentų varžybose pirmąją vietą užėmė elektrinis paspirtukas. Varžybų startas, kaip įprasta, buvo paskelbtas Smiltelės stotelėje, o finišas – prie Klaipėdos universiteto rektorato pastato. Organizatoriai džiaugėsi, kad oras buvo palankus, o dalyvių nuotaika – pakili.

Renginyje dalyvavę studentai galėjo varžytis išbandydami vieną iš šešių transporto priemonių – automobilį, elektromobilį, autobusą, maršrutinį taksi, elektrinį paspirtuką, dviratį arba bėgte.

Pasak laikinojo viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus Andriaus Samuilovo, paskutinę vietą užėmė bėgikas.

"Laimėjo elektrinis paspirtukas, antroje vietoje – paprastas, nesportinis dviratis. Po šių dviejų atvyko elektromobilio vairuotoja, o dar vėliau – autobuso keleiviai. Paskui buvo laiko tarpas, sulaukėme maršrutinio taksi, automobilio ir viską vainikavo bėgikas. Transliavome tiesiogiai, matėme, kad buvo keli tūkstančiai peržiūrų", – teigė A.Samuilovas.

Jis džiaugėsi, kad oras nesutrukdė varžybų, o dalyviai susirinkę nusiteikę pozityviai.

"Viskas vyko puikiai. Oras buvo geras, dalyviai – pareigingi, niekas nevėlavo, visi judėjo saugiai, be trikdžių, be incidentų. Visi atvyko su šypsenomis, gavo smulkias dovanėles ir išsiskyrėme iki kitų metų", – tikino laikinasis direktorius.

Žadama, kad tradicija tęsis ir kitąmet sulauksime 15-ųjų lenktynių.

"Žiūrėsime, ką keisime, įsivertinsime, kas galėtų būti kitaip. Ruošimės kitiems metams, kad būtų geriau", – sakė A.Samuilovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Leonas

Leonas portretas
Kitame portale jau pastebėta, kad paspirtuko vidutinis greitis viršijo jo leistiną greitį. Todėl tokios varžytuvės yra nesąžiningos. Paspirtukas dėl savo pavojingumo neturėtų pūti propaguojamas. Visa paspirtuko konstrukcija yra padaryta, kad nereikėtų eiti. Didesniu greičiu jis daro pavojų važiuojančiam, nes griuvimas prilygsta stulpo virtimui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių