Klaipėdiečiai prašo atleisti nuo socialinio būsto nuomos mokesčio

Ypač nepasiturinčiai gyvenantys socialinio būsto nuomininkai prašo sumažinti mokestinę naštą ir atleisti juos nuo savivaldybės socialinio būsto nuomos mokesčio mokėjimo šiais metais. Jei miesto taryba tam pritartų, į savivaldybės gyvenamųjų patalpų nuompinigių sąskaitą per 2024-uosius nebus gauta beveik 8 tūkst. eurų pajamų.

11 klaipėdiečių kreipėsi į savivaldybę, kad būtų atleisti nuo miestui priklausančio socialinio būsto nuomos mokesčio.

Vienas jų – pernai rugpjūčio pabaigoje po bausmės atlikimo iš įkalinimo įstaigos grįžęs asmuo, kuriam nustatytas vidutinis neįgalumas.

Neįgalus vyras prašo atleisti jį nuo nuomos mokesčio (60 eurų) tik už 2023 m. gruodžio mėnesį. 2023 m. jo pajamas sudarė šalpos neįgalumo pensija ir vienišo asmens išmoka, iš viso 1 237,78 euro per metus (dienai – mažiau nei 3,4 euro).

Vyras iš savivaldybės Socialinės paramos skyriaus gauna paramą labiausiai skurstantiems asmenims, aprūpinimą būtiniausiais drabužiais ir avalyne, kitas pinigines išmokas socialinei atskirčiai mažinti, kompensaciją už būsto šildymą, karštą ir geriamąjį vandenį.

Tarp kitų 10 klaipėdiečių – dalis bedarbių, tarp nuomininkų yra neįgaliųjų, kuriems teikiamos socialinės pagalbos į namus paslaugos, kiti turi šeimas – prašo atleisti nuo socialinio būsto nuomos mokesčio mokėjimo visus šiuos metus.

Jų mėnesio pajamos vienam šeimos nariui pernai siekė kiek daugiau nei po 200 eurų. Todėl, pagal įstatymus, jie turi teisę kreiptis dėl atleidimo nuo nuomos mokesčio.

Socialiniuose būstuose gyvenantys asmenys dalyvauja Materialinio nepritekliaus mažinimo programoje, jų atžaloms teikiama vaikų dienos socialinė priežiūra.

Iš Socialinės paramos skyriaus šeimos gauna socialines pašalpas, materialinę paramą drabužiams ir avalynei įsigyti, nemokamą vaikų maitinimą ugdymo įstaigose, kitų piniginių išmokų šeimų ir vaikų rėmimui, kompensaciją už būsto šildymą, karštą ir geriamąjį vandenį.

Nuo socialinio būsto nuomos mokesčio atleisti prašo ir šeima, auginanti nepilnametį vaiką, kuriam nustatytas vidutinio lygio neįgalumas.

Šių klaipėdiečių prašymus svarstys miesto politikai. Jei taryba pritars ir socialinio būsto nuomininkus atleis nuo nuomos mokesčio, į savivaldybės gyvenamųjų patalpų nuompinigių sąskaitą per 2024-uosius nebus gauta 7 887 eurai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KONTROLE

KONTROLE portretas
ir dar karta kontrple.Niekas is esmes ju nekontroliuoja.dar ir jie pastoviai kelia triuksma,paleidzia radija ir televizoriu ,dar ir sunu isitaiso,staugia jie be to pastebeta,kad pas juo gyvena daugiau kokiu tai prisplakeliu,nieko neisileidzia ir dar aisku isgerineja.net kai kurie isigudrina is kitu miestu isitaisyti.ir privaziuoja kokiu tai giminaiciu ir nesimato ,kad jie dirbtu.aisku per blata isitase ne kitaip.kodel niekas neklausia gyventoju nuomones,kas cia tokius istatymus priima.matyt uz tai gauna dovaneliu.pensininkai gauna mazas pajamas vos galus suduria,o cia buna atveju ,kad jie makaronai jiems netinka,kruopu nemegsta,duok zuvies ar dar kokios mesos.

M

M portretas
60e,kiti moka 107e mėn ir kiekvienais metais didėja buvo 36e pandemijos 2020 pakėlė iki 80e ir kiekvienais metais kėlė,dar 107e kovo mėn sask ateis padidinta ,o invalidumas 206e,super

Pdėkime, bet tikrinkime

 Pdėkime, bet tikrinkime portretas
Na, tvirtos nuomonės neturiu, bet ,jei kontrolė patikrino, varguoliai nepiktnaudžiauja, tad dėl tų 8 tūkst, nenubiednėsim. Ne tiek pseudo atbėgėliams ištaškom.Tik svarbu kontrolė. Mano giminaitė tempai asunkius krepšius lankydmas neįgalius, demencinius, įvairius... Bet, tarkim, jis sukandusi dantis eina pas nesunkia negalę turinčią ponią, tempia jai dešras, konservus iš Maisto banko. Tik labai dažnai randa pas pas poniutę" visą chebrą girtuoklių,kurie senjorės bute kaip geriausiame bare gauna, atsiprašau paėsti, apšnerkšti... Atėjusi Paramos centro mergina po vaišių turi butą iškuopti ir vėl nemokamų maisto davinių pritempti. Makaronų ponečkai nereikia.: ji gaua ir lašišos, ir dešrų, ir kavos..
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių