Pereiti į pagrindinį turinį

Sunkvežimių padegėjams skyrė parų

2013-04-24 18:30
Sunkvežimių padegėjams skyrė        parų
Sunkvežimių padegėjams skyrė parų / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nuo padegėjų nukentėjęs verslininkas, praradęs du iš penkių turėtų sunkvežimių-betono maišyklių, liko nesupratęs, kodėl jo verslui smarkiai pakenkę nusikaltėliai nubausti viso labo kiek daugiau nei mėnesio arešto bausmėmis.

2010 m. rugpjūčio 18-ąją paryčiais supleškėjo bendrovės „Bagineva“ didžiulės vertės už vartotojišką paskolą pirktas sunkvežimis „Mercedes Benz“ bei gretimai stovėjęs kiek pigesnis tokios pat paskirties automobilis.

„Nesitikėjau tokio sprendimo, toks įspūdis, kad teisingumo nėra. Užsakovas liko neišaiškintas, o tiesioginiai padegėjai nubausti tik paromis. Mūsų naudai priteisė turtinę žalą, o dėl neturtinės dar bylinėsimės, nes niekas neskaičiavo, kiek mes neuždirbome pinigų, neturėdami darbui skirtų mašinų“, – piktinosi nuosprendį išklausęs bendrovės „Bagineva“ savininkas Gintaras Ambrozaitis.

Vyras neslėpė numanantis, kad padegimą galėjo užsakyti konkurentai, tačiau šis faktas liko neįrodytas.

Vienas padegime dalyvavusių asmenų vis dar nesulaikytas. Tiesioginius padegėjus samdęs asmuo kaltės nepripažino ir užsakovo neatskleidė.

Paaiškėjo tik tiek, kad Stanislovas Radzivilovas 2010 m. kovą Minijos gatvės turgelyje pažįstamiems pasiūlė užsidirbti porą tūkstančių litų.

Tadas Ežerskis turėjo kitus tris vyrus nuvežti į Rimkus ir jų palaukti.

Povilas Žadeikis perlipo sodybą juosiančią tvorą ir apipylė degiu skysčiu sunkvežimio „Mercedes Benz“ priekį ir ratus bei jį padegė. Liepsna plykstelėjo ir kaipmat apėmė visą sunkvežimį.

Nuo jo užsidegė greta stovėjęs sunkvežimis-betono maišyklė „Iveco“. Šis taip pat supleškėjo nepataisomai.

Abu sunkvežimiai buvo įvertinti 232 tūkst. litų.

Vėliau savininkui neliko nieko kito kaip tik parduoti juos metalo laužo supirkėjams.

Kęstutis Žilinskas ir pareigūnų nenustatytas asmuo stebėjo, kad kas nors nepamatytų nusikaltimo. Vyrai už darbą gavo poros šimtų litų avansą.

Vakar Klaipėdos miesto apylinkės teismas už didelės vertės svetimo turto sunaikinimą S.Radzivilovui skyrė 45 paras arešto, K.Žilinskui ir P.Žadeikiui – po 35 paras arešto, T.Ežerskiui už šį nusikaltimą skirta kalėti metus, subendrinus šią bausmę su kitomis dar neatliktomis, jam už grotų teks praleisti pusseptintų metų.

Nusikaltimo vykdytojai kartu su kitais vyrais buvo teisiami ir už kvaišalų įgijimą, tačiau psichotropinio poveikio miltelių bei raminamųjų tablečių jie buvo įsigiję pernelyg mažai, kad tai pasunkintų jų padėtį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų