Šuolis į gerą ateitį

Vakarų regiono jaunimas į Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklą plūsta įgyti specialybių, kurios darbo rinkoje yra itin paklausios. Čia jaunuoliai gali rinktis iš plataus spektro siūlomų mokymo programų, vilioja modernios auditorijos. Per kelerius metus būsimieji specialistai turi progos pabendrauti ir su jų laukiančiais darbdaviais.

Platus pasirinkimas

Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla viso regiono jaunuoliams siūlo rinktis iš 29 pirminio profesinio mokymo ir 56 tęstinio profesinio mokymo specialybių.

„Asortimentas – didelis“, – patikino mokyklos direktorius Valentinas Radavičius.

Būsimiesiems auklėtiniams siūlomi trys specialybių blokai. Pasirinkusieji pramonės inžineriją turi galimybę tapti automobilių, motociklų ar kitų transporto priemonių specialistais.

Mokykla ugdo ir paslaugų gyventojams teikėjus – rengiami grožio srities žinovai, auklės, reklamos gamintojai. Šio bloko specialybėmis dažniausiai domisi dailiosios lyties atstovės.

Taip pat siūloma rinktis ir su verslu susijusias profesijas. Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla – viena iš dviejų visoje Lietuvoje, kurios rengia „Java“ programuotojus. Taip pat ruošiami smulkiojo verslo paslaugų teikėjai bei organizatoriai ir kiti specialistai.

Amžius – ne kliūtis

Į šią mokyklą priimami mokiniai, įgiję pagrindinį bei vidurinį išsilavinimą.

„Jaunuoliai, kurie baigė 12 klasių, priimami bet kokio amžiaus. Pas mus yra ir vyresnio amžiaus mokinių. Turime ir aukštąjį išsilavinimą turinčių mokinių“, – paaiškino įstaigos vadovas.

Jaunuoliai, kurie mokslus šioje ugdymo įstaigoje tęsia prieš tai mokykloje baigę 10 klasių, per trejus metus čia įgyja vidurinį išsilavinimą bei pasirinktą specialybę. Prieš tai įgijusieji vidurinį išsilavinimą specialybės mokosi metus arba dvejus.

Mokytis čia vilioja ir patrauklios gyvenimo sąlygos – jaunuoliai, atvykę iš tolimesnių miestų, apgyvendinami bendrabučiuose, visiems mokiniams pagal jų pasiekimus skiriama stipendija.

Kompetentingi pedagogai

2015 metų žurnalo „Reitingai“ duomenimis, Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla yra įvertinta kaip geriausiai išmokanti profesinė mokykla Vakarų Lietuvos regione.

Direktoriaus teigimu, šio pasiekimo paslaptis – motyvuoti mokiniai, aukštos kvalifikacijos mokytojai ir kokybiška materialinė bazė.

Daug dėmesio skiriama ir įstaigos darbuotojų kvalifikacijos kėlimui – pedagogai kasmet dalyvauja stažuotėse Lietuvoje ir užsienyje.

Galimybę žinių semtis įvairiose Europos šalyse suteikiama ir mokyklos auklėtiniams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buvusi moksleivė

Buvusi moksleivė portretas
Gera mokykla. Man patiko :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių