Suoliukai žmonėms apkarto?

Dar visai neseniai Herkaus Manto gatvėje priešais prekybos centrą nuolat būriavosi ir praeiviams bei gyventojams ramybę drumstė benamiai. Veikiausiai dėl šios priežasties prie parduotuvės stovėjusius suoliukus teko pašalinti.

Prieš keletą metų miesto centre atsidarius prekybos centrui, sykiu čia buvo sutvarkyta ir aplinka – įrengti suoliukai, šiukšliadėžės, pasodinti nauji medeliai. Tačiau ir geri darbai kartais gali apkarsti.

Ramybė tiek parduotuvės darbuotojams, tiek jos lankytojams truko neilgai. Netrukus teritoriją apniko benamiai – esant šiltesniems orams šie būriais rinkdavosi prie prekybos centro ir ilgainiui darėsi vis įžūlesni.

Ėmė prašinėti žmonių pinigų, garsiai šūkauti, girtauti, kelti muštynes. Ir policijos pareigūnai, ir greitosios pagalbos medikai šią vietą žino puikiai.

Pernai rudenį klaipėdiečius šokiravo dar vienas incidentas – viduryje dienos Herkaus Manto gatvėje priešais tą patį prekybos centrą vienas keistuolis surengė "erotinį šou".

Benamis elgėsi labai agresyviai, kabinėjosi ir užgauliojo praeinančias moteris, garsiai rėkė, atvirai demonstravo savo pasigamintą nešvankų organą.

Įvykį matę liudininkai tikino, kad neretai pro šią vietą praeina ir užsienio svečiai. Būna gėda dėl ten sėdinčių bei geriančių purvinų benamių, kurie nieko nesibaimindami taip atvirai ir įžūliai elgiasi net dieną.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio teigimu, anksčiau benamiai buvo pamėgę sėdėti šalia parduotuvės konteinerių, ne tokioje matomoje vietoje. Ko gero, vėl ten ir sugrįš.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės žodžiais, aplinka prie parduotuvės rūpinasi jos savininkai.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų poskyrio vedėja Rima Liudžiuvienė informavo, kad Herkaus Manto g. 11 esantis sklypas priklauso valstybei, o jį valdyti patikėta Nacionalinei žemės tarnybai, sudariusiai nuomos sutartis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anone

anone portretas
Ak tie bomžai :( Dėl jų daug bėdų...

Vėtra

Vėtra portretas
Miestą valdo - bomžai . Valdžia jau prisitaikė . Prisitaikysime ir mes . Į Savivaldybę rinksime bomžus . Jeigu jie mieste daro tvarką tai tegul už tai gauna atlygį .

gr

gr portretas
Yra kodekse toks straipsnis "Už pasirodymą neblaiviam viešoje vietoje".Tai štai jį ir taikykime benamių adresu.Žinau,atsiras ginančių "žmogaus teises",bet ir mes,neprasigėrę,dirbantys,vaikus augoiantys,mokesčius mokantys,irgi norime savo teisių:gyventi švarioje aplinkoje,neuostyti benamių smarvės,nebraidyti po valkatų fekalijas.Tam turi būti griežta valstybės ir policijos nuostata-nesugeba gyventi bendražmogiškai-turi būti priverstinai įzoliuoti ir gydomi.Gana vaidinti "liberalizmą".Valkatos dabar turi daugiau teisių už juos išlaikančius.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių