Šventė Juodkrantėje – su rungtimis, muzika ir jomarku

Neringos kurorte Juodkrantėje šeštadienį nuo pat ryto šurmuliuoja tradicinė Pamario krašto žvejo šventė, kviečianti atsigręžti į šimtametes žvejybos tradicijas.

Daugiau nei pusę amžiaus organizuojamas renginys marių krantinėje subūrė ne tik vietos gyventojus, poilsiautojus, bet ir kitų aplink Kuršių marias išsibarsčiusių bendruomenių atstovus.

Antrą dieną vykstanti šventė šeštadienį kvietė pasinerti į pramogas ir linksmybes.

Rusnės, Nidos, Juodkrantės, Priekulės, Klaipėdos miestų komandų ir žuvininkystės įmonių asociacijos „Lampetra“ komandos rungėsi dėl „Neptūno“ taurės.

Be įprastų krepšinio, futbolo bei kitų sportinių rungčių, varžovai savo jėgas galėjo išbandyti ir šmaikščiose rungtyse – pasigalynėti keldami inkarą arba tempdami valtį su „undine“.

„Inkaras labai sunkus, sveria 10 kg. Reikia nemažai jėgų jam iškelti. Tikiuosi, vėliau startuosiu geriau“, – sakė Klaipėdos komandos atstovė Skaistė, pirmoji iš dailiosios lyties atstovių apšilusi šioje rungtyje.

Marių krantinėje pramogautojus kvietė ir tautodailininkų, amatininkų, tautinio bei kulinarinio paveldo puoselėtojų mugė. Šventės dalyviai galėjo įsigyti įvairių mėsos gaminių, gardžių sūrių, medžio drožinių, pintų rakandų, keramikos dirbinių, papuošalų bei kitų gėrybių.

Drauge su sūnumi tradicinių Neringos vėtrungių ruošiniais – trafaretais ir dažų rinkiniais – prekiavusi šilutiškė Renata pasidžiaugė, kad ši prekė sulaukia ir lietuvių, ir užsieniečių dėmesio.

Renginio dalyviai galėjo ne tik išvysti, kaip pinama iš vytelių, bet ir patys išmokti šios technikos. Šventei įpusėjus buvo užkurtas ir didžiulis tradicinės žuvienės katilas.

Vakarėjančioje Juodkrantėje laukiama Lietuvos karinių jūrų pajėgų orkestro pasirodymo, o Pamario krašto žvejo šventę vainikuos baigiamasis koncertas su žinomais Lietuvos popmuzikos atlikėjais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių