Šventosios uostui skyrė eurų

Žemės ūkio ministerija rado europinių pinigų Šventosios uostui gaivinti. Už 1,7 mln. eurų planuojama ne tik sutvarkyti aplinką, bet ir įrengti inžinerinius tinklus, pastatyti angarą, kuriame bus įrengtos patalpos žvejų valtims laikyti.

Pernai rugsėjį Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija perdavė Šventosios uostą valdyti Palangos savivaldybei.

Praėjusios savaitės pabaigoje Lietuvos žuvininkystės sektoriaus 2014–2020 m. veiksmų programos priemonių projektų atrankos komiteto posėdyje nuspręsta Palangos administracijos projektui "Žvejybos infrastruktūros plėtra Šventosios jūrų uoste" skirti 1,7 mln. eurų paramą.

Nuo tada, kai uostas oficialiai perduotas Palangos savivaldybės žinion, Žemės ūkio ministerija rodė didelę iniciatyvą, kad jis būtų atkurtas.

Uosto gaivinimo projekte kaip partneris dalyvauja Šventosios žuvininkystės vietos veiklos grupė.

Siūloma iki paramos sutarties pasirašymo papildomai į projekto partnerius įtraukti žvejų asociacijas, iškraunančias žuvis Šventojoje.

Įgyvendinant projektą, ketinama sutvarkyti sklypą: pakloti asfalto dangą ir trinkeles, pasėti veją ir pasodinti medžius.

Planuojama įrengti 50 mašinų aikštelę, pritaikytą automobiliams su priekabomis valtims tempti.

Numatyta įrengti inžinerinius tinklus (vandentiekį, nuotekas, elektrą ir apšvietimą), pastatyti angarą, kuriame bus patalpos 12 žvejų valčių laikyti.

Teigiama, jog bus įrengtos valčių variklių remonto, pirminio žuvų apdorojimo patalpos bei produktų sandėliai, tinklų bei gaudyklių su inkarais sandėliavimo patalpos.

Projekto įgyvendinimo metu bus įrengta krantinė, pastatytas valčių kėlimo įrenginys (gervė) ir aikštelė valtims iš vandens ištraukti (slipas).

Paraiška šiam projektui pateikta dar pernai lapkričio 30 d. Projektą planuojama įgyvendinti per trejus metus.

Palangos savivaldybė tikisi ateityje molų statybai gauti pinigų iš Aplinkos ministerijos programų.

Palangos mero Šarūno Vaitkaus nuomone, molai ne tik kaip vartai apsaugotų Šventosios uostą, jie sulaikytų į šiaurę pernešamą smėlį, kuris ateityje būtų iš ten paimamas ir pilamas į Palangos paplūdimius.

"Nebekalbėkime apie Šventosios uostą, o darykime", – dar šį pavasarį ragino Š.Vaitkus.

Dalį pinigų Šventosios uostui atkurti planuojama numatyti nuo 2021 m. Europos Sąjungai teikiamose naujose Lietuvos vystymo gairėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai kad net 'otkatams' nepakaks.

>

> portretas
Zenia,vel isisavins Euriukus ...

lopas

lopas portretas
uostas prasideda visada nuo medziu ir trinkeliu, o tai ne bus kur kruiziniu laivu svartuoti, na kur priristi.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių