Pereiti į pagrindinį turinį

Šviesoforų darbą dar koreguos

2016-01-11 15:00

Pokyčiai Herkaus Manto ir S.Daukanto gatvių sankryžoje šiek tiek sutrikdė kai kuriuos automobilių vairuotojus. Tačiau didelių nesusipratimų ar nelaimių išvengta.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pokyčiai Herkaus Manto ir S.Daukanto gatvių sankryžoje šiek tiek sutrikdė kai kuriuos automobilių vairuotojus. Tačiau didelių nesusipratimų ar nelaimių išvengta.

Herkaus Manto ir S.Daukanto gatvėje šviesoforai buvo perreguliuoti savaitgalį. Siekta, kad transporto priemonėms taptų saugiau pasukti į kairę.

Didžiausi pokyčiai vairuotojų laukia Herkaus Manto gatvėje. Čia eismas reguliuojamas tokiu būdu, kad važiuojantieji į miesto centrą stovi, o riedantieji iš jo juda, ir – atvirkščiai.

S.Daukanto gatvėje niekas nesikeitė. Užsidegus žaliam šviesoforo signalui, srautai pasiskirsto į abi puses. Tačiau dar nėra aišku, ar tai nebus pakeista.

„Kol kas eismą organizuojame būtent taip. Stebime situaciją, ką reikėtų pakeisti. Ryte žmonės buvo pasimetę. Pamatę, kad užsidegus žaliam šviesoforo signalui jie gali važiuoti, o priešinga kryptimi riedantys automobiliai stovi, susimąstydavo, ką daryti. Tai trukdavo kelias sekundes. Tačiau didelių problemų nekilo. Dar stebėsime situaciją“, – tvirtino įmonės „Gatvių apšvietimas“ generalinis direktorius Algimantas Laurinavičius.

Pasak vadovo, atskiros fazės važiuojantiesiems iš S.Daukanto gatvės nėra būtinos. Šioje arterijoje transporto priemonių eismas nėra intensyvus, priešingai nei Liepų gatvėje.

Pastarosios sankryžoje su Herkaus Manto ir Naujojo Sodo gatve šviesoforai sureguliuoti taip, kad viena kryptimi automobiliai važiuoja, o kitomis trimis stovi.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda atkreipė dėmesį, kad Herkaus Manto ir S.Daukanto gatvės sankryžos šviesoforai dar nėra suprogramuoti tobulai.

„Rytinio piko metu reikia, kad ilgiau degtų žalias šviesoforo signalas tiems, kurie važiuoja į miesto centrą. Atitinkamai trumpiau jis šviestų riedantiesiems iš miesto centro. Vakarinio piko metu veikiausiai reikėtų, kad būtų atvirkščiai. Dar stebėsime situaciją. Šie pakeitimai turėtų būti įgyvendinti artimiausiomis dienomis“, – dėstė direktorius.

Dar nėra aišku, ar S.Daukanto gatvė liks be fazių. Žiūrima, ar nereikėtų atskirti srautus ir ja, kaip Herkaus Manto gatvėje.

„Gal šviesoforus reikės sureguliuoti taip pat kaip Liepų, Herkaus Manto ir Naujojo Sodo sankryžoje. Būtina įvertinti ir pėsčiuosius“, – komentavo L.Dūda.

Šviesoforai Herkaus Manto ir S.Daukanto gatvių sankryžoje perreguliuoti savaitgalį. Vykdant darbus, kurį laiką jie apskritai  neveikė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų