Pereiti į pagrindinį turinį

„Švyturio Klaipėdos ateities stipendija“ atiteko aktorei

2024-10-25 21:26
DMN inf.

Jaunų, gabių, garsinančių ne tik Klaipėdą, bet ir Lietuvą klaipėdiečių paieškos 11-tą kartą penktadienį baigėsi „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ įteikimu konkurso laimėtojai. Ja šiemet tapo Klaipėdos dramos teatro aktorė Samanta Pinaitytė.

5 tūkst. eurų premija, įsteigta bendrovės „Švyturys-Utenos alus“, yra svari pagalba jauniems žmonėms.

Konkurso dalyviais gali būti 20–35 metų amžiaus Klaipėdos miesto ir rajonų gyventojai – visuomenininkai, menininkai, mokslininkai, sportininkai, įvairių kitų sričių kūrėjai.

Penktadienio popietę buvo pagerbti penki konkurso finalininkai. Visi jie vertinimo komisijos narių ne kartą buvo pavadinti laimėtojais, nes darbuojasi skirtingose srityse ir visi yra Klaipėdos pasididžiavimas.

Šiemet klaipėdiečiai konkurse pasiūlė 12 jaunų bei talentingų žmonių. Atrinkti verčiausius patikėta penkių asmenų komisijai, tarp kurių yra ir bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ vadovas Rolandas Viršilas. Jis džiaugėsi, kad pretendentų į stipendiją kasmet vis daugėja, todėl galbūt verta pagalvoti apie kelias stipendijas.

Šie žmonės kuria ateities Klaipėdą ir visą Lietuvą.

„Nuoširdžiai sveikinu nugalėtoją bei kitus finalininkus. Šie žmonės kuria ateities Klaipėdą ir visą Lietuvą. Ši stipendija labiausiai išsiskiria tuo, kad kasmet leidžia pamatyti ir susipažinti su vis naujais ypatingais žmonėmis. Kasmet jų vis daugėja. Todėl matau didelę prasmę palaikyti bei skatinti tokius klaipėdiečius“, – iškilmingame renginyje sveikindamas visus penkis konkurso finalininkus teigė bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ vadovas R. Viršilas.

Miesto merą Arvydą Vaitkų renginyje pavadavusi vicemerė Vaida Raugelė dėkojo organizatoriams už išskirtinį dėmesį jauniesiems miesto talentams. Ji teigė, kad didžiuojasi kiekvienu, kandidatavusiu į stipendiją, nes jie savo talentu ir darbais puošia Klaipėdą. Vakaro metu buvo pristatyti visi penki konkurso finalininkai.

Organizatorių nuotr.

S. Pinaitytė šiemet pelnė Auksinį scenos kryžių, kaip jaunoji menininkė, ji yra sukūrusi ne vieną vaidmenį Klaipėdos dramos, Šeiko šokio bei „Taško“ teatruose, dirba kine, veda teatro užsiėmimus vaikams, ir kūrybines dirbtuves žmonėms su negalia.

Beata Ignatavičiūtė daugiau nei per dešimtmetį Klaipėdos valstybiniams muzikiniame teatre yra įvertinta solistė, ji sukūrė daug vaidmenų operose ir miuzikluose, o 2023-aisiais ir 2024-aisiais pelnė publikos simpatijos apdovanojimus už vaidmenis miuzikle „Čikaga“ ir kituose spektakliuose.

Taurūnas Baužas yra choreografas ir režisierius, dirbantis teatro ir kino šiuolaikinio šokio projektuose. Jis yra ir Klaipėdos vaikų operos studijos vienas įkūrėjų bei vadovų, Klaipėdos Licėjaus mokytojas. Šiuo metu jis kuria vaidmenis naujam Muzikinio teatro miuziklui „Matilda“. O ateityje jo laukia pirmojo Klaipėdoje Kabuki teatro spektaklio pastatymas.

Dainora Dvarionaitė yra profesionali kultūristė, atletė – vienintelė lietuvė po 28 metų pertraukos prasibrovė į prestižiškiausio pasaulio kultūrizmo čempionatą „Mrs. Olympia“. Tarp dalyvavusių 36 stipriausių pasaulio kultūrisčių buvo viena penkių europiečių.

Simona Klovaitė daugiau nei dešimtmetį kaupė laivų statybos patirtį. Drauge su kolegomis ji įkūrė nuotolinio mokymo platformą, padedančią efektyviai išnaudoti savo produktyvumą. Ji yra ir Klaipėdos universiteto alumnė. Šiemet mergina pasiryžo siekti laivybos ir uostų inžinerijos magistro mokslinio laipsnio.

Paskelbus konkurso laimėtoją S. Pinaitytė dėkojo už šią garbę.

Samanta Pinaitytė ir Rolandas Viršilas. Organizatorių nuotr.

„Ši pergalė man buvo labai netikėta. Labai džiaugiuosi, kad Klaipėdoje jaunieji menininkai yra pastebimi ir vertinami. Toks palaikymas mums yra be galo svarbus. Gautą stipendiją skirsiu kūrybai“, – teigė aktorė.

Be dovanų neliko ir kito konkurso finalininkai, jiems įteikti bilietai į pasirinktą Klaipėdos dramos teatro spektaklį, vokai su bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ kuponais bei rudeninių gėlių puokštės.

Renginio puošmena tapo praėjusių metų konkurso laimėtoja Klaipėdos kamerinio orkestro violončelininkė Kornelija Kupšytė. Ji su kolega Marijumi Kučiku atliko du kūrinius. Pernai tapusi 10-ąją konkurso laimėtoja Kornelija vylėsi pagaliau galėsianti nusipirkti naują violončelę.

„Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ konkursą yra laimėję:

pianistė Adelė Daunoravičiūtė,

Klaipėdos muzikinio teatro solistas Steponas Zonys,

kino kūrėjas Arūnas Eimulis,

menininkė Agnė Kišonaitė,

laivų inžinierius Lukas Norkevičius,

mokslininkas Žydrūnas Lukošius,

elektra varomo katamarano kūrėjas Tomas Vėlius,

jūrinį pasaulį tyrinėjanti mokslininkė dr. Greta Gyraitė,

Jūrų inžinerijos katedros mokslininkas bei dėstytojas, technologijos mokslų daktaras Paulius Rapalis,

violončelininkė Kornelija Kupšytė.

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų