Tarnybinių butų mažėja

Tarnybinių butų sąskaita Klaipėdos savivaldybė pildo socialinių būstų stygių. Iš tarnybinio buto iškeldinus buvusį policininką, čia netrukus persikels savivaldybės būsto laukiantys klaipėdiečiai.

Vakar savivaldybės Turto komitetas nutarė tarnybinį butą, kuriame ilgą laiką gyveno buvęs policininkas, išbraukti iš tarnybinių gyvenamųjų patalpų sąrašo. Kaip jau tapo įprasta elgtis panašiais atvejais, keičiamas ir atsilaisvinusio būsto statusas.

Nors politinio sprendimo visai panaikinti tarnybinius butus dar nėra, bet tokiems butams perėjus savivaldybės žinion, stengiamasi juos paversti turinčiais socialinio būsto statusą.

Tokių butų poreikis – didžiulis. Kol valstybė nepajėgi pasirūpinti naujomis statybomis, socialinio būsto fondą pildyti bandoma visais kitais įmanomais būdais.

Savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėja Danguolė Netikšienė pasakojo, kad socialinio būsto jau dabar laukia 1885 žmonės. Iki metų pabaigos šis skaičius neabejotinai perkops 2 tūkst. Socialinio būsto fonde dabar yra 201 butas.

"Savivaldybės butai lieka tušti dėl juose gyvenusių žmonių mirties ar gyventojams išvykus. Neretai teismai gyventojus iškeldina už skolas, arba jie patys atsisako didelio ploto būstų dėl sunkios ekonominės situacijos. Tokius laisvus savivaldybės būstus remontuojame ir taip pildome socialinio būsto fondą", – aiškino D.Netikšienė.

Klaipėdos savivaldybės žinioje po vakarykščio turto komiteto posėdžio liko 23 tarnybiniai butai. Šešiuose iš jų gyvena eiliniai Klaipėdos savivaldybės administracijos darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vika

vika portretas
o kodel ten gyveno iki gyvos galvos te,kieno pajamos viršia nustatyta norma,kodel tokie neatlaisvina butus,kad ten galetu gyventi temkam priklauso pagal istatyma?kodel del tokiu žmoniu visada ne žiodžio?akivaizdiai kodel,reikia audito

------

------ portretas
bet neduok dieve ka ikelia i tuos butus ir kokius savivaldybe juos atiduoda zmonems(pvz.:elektra atjungta-nepajungs,tad tie socialiai remtini gyvena prie zvakiu,o ka mums daryt kaimynams).Gyvenam pastovioj baimej,kad neuzsidegtumem,nes tie kaimynai megsta isgerti.O ka jau kalbet apie kvapus............

redaktoriams

redaktoriams portretas
lauiantys žmonės - gal laukiantys, o gal lojantys?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių