Tarp nusipelniusiųjų – ir Klaipėdos atstovai

Gruodžio 8-ąją Vilniuje, Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos Sauliaus Sondeckio salėje vyko Tautinių mažumų departamento organizuoti apdovanojimai, kurių metu už nuopelnus Lietuvai buvo pagerbti ir devyni klaipėdiečiai.

Atliktas didelis darbas

Tautinių mažumų departamento Aukso garbės ženklu „Už nuopelnus“ buvo apdovanota Klaipėdos tautinių kultūrų centro vadovė Jelena Butkevičienė.

Ji ne tik prisideda prie tautinių mažumų kultūros išsaugojimo, bendruomeniškumo stiprinimo, bet ir pilietiškumo, pagarbos kultūros skatinimo.

„Apdovanojimas man buvo labai netikėtas. Aišku, labai malonu, kad Tautinių mažumų departamentas pagerbė, įvertino. Per visus tuos metus įdėta labai daug darbo, laiko, pastangų. Stengtasi visas bendrijas jungti, vienyti ir neskaldyti, kaip dabar, šiuolaikiniame pasaulyje, yra skaldomos bendruomenės. Apdovanojimas labai pradžiugino“, – neslėpė J. Butkevičienė.

Atminimo dovana – vardinis laikrodis

Už ilgametę veiklą, nuopelnus Lietuvos baltarusių kultūrai, tradicijų ir kultūrinio palikimo išsaugojimą padėką gavo Klaipėdos baltarusių bendrijos „Krynica“ narys Vladimiras Beglikas.

Garbės raštais ir suvenyrais už aktyvią ilgametę visuomeninę veiklą, puoselėjant Lietuvos latvių tautinį tapatumą buvo apdovanota Klaipėdos apskrities Latvių asociacijos „Atpūta“ valdybos pirmininko pavaduotoja Dzidra Marčienė.

Už nuopelnus Lietuvai buvo pagerbti ir devyni klaipėdiečiai.

Atminimo dovana – vardiniu laikrodžiu – buvo apdovanoti trys asmenys. Baltarusių bendrijos „Krynica“ narė Oksana Juozaitienė šį apdovanojimą pelnė už aktyvų dalyvavimą bendruomenės gyvenime, Lietuvos baltarusių kultūros puoselėjimą.

Laikrodžiu buvo apdovanota ir Irina Beliajeva – už savanorišką žurnalistinę veiklą viešinant tautinių bendrijų veiklas ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje.

Ir už žydų teatrinės kultūros puoselėjimą ir sklaidą, tolerancijos skatinimą laikrodis buvo įteiktas Klaipėdos žydų teatro meno vadovui Nerijui Gedminui.

Teikia kasmet

Už aktyvų dalyvavimą ukrainiečių bendrijos gyvenime, nuoširdų darbą su vaikais ir jaunimu ukrainiečių sekmadieninėje mokykloje sidabro garbės ženklu „Už nuopelnus“ buvo apdovanota Ukrainiečių kultūros ir švietimo centro „Rodyna“ įkūrėja ir dalyvė Vera Chitraja.

Už aktyvų dalyvavimą draugijos veikloje, tautinės azerbaidžaniečių kultūros, kalbos, tradicijų, papročių išsaugojimą, tarpkultūrinį bendradarbiavimą taip pat sidabro garbės ženklu „Už nuopelnus“ buvo apdovanotas Klaipėdos regiono azerbaidžaniečių draugijos „Azeris“ pirmininkas Aliaga Mamedov.

Tokį patį apdovanojimą atsiėmė ir Klaipėdos žydų bendruomenės pirmininkas Feliksas Puzemskis.

Šie apdovanojimai teikiami kiekvienais metais.

Nugalėtojus galėjo siūlyti tiek pačios bendruomenės, tiek Tautinių mažumų departamento komisija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam Anonimas.

Tam Anonimas. portretas
Taip labai draugauja ir su Turkija. Kulturiškai pasidomek, ka Erdoganas apie Ezrael pasake. Kokia jie kultura mums neša.

Anonimas

Anonimas portretas
Azerbaidžano prezidentas draugauja su visais. Kultūriškai jums dar toli nuo azerbaidžaniečių kultūros. Savo komentarais parodote savo tikrajį veidą

Anonimas

Anonimas portretas
Mano nuomone, azerbaidžanečiai Lietuvoje tai Putino kolona. Neabejoju.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių