Tauralaukis virs baltų simbolių oaze

Antrus metus iš eilės vieno iš trijų dalyvaujamojo biudžeto projektų finansavimas vėl teks Tauralaukiui. Pernai gyventojų valia už miesto pinigus čia nuspręsta kurti Baltų saulės parką, šiemet pinigai bus skirti dar ir Baltų simbolių takui. Formalumams nenusižengta, tiesiog Tauralaukio bendruomenė yra aktyvi.

Antrą kartą miestiečiai siūlė savo idėjas, kaip pagerinti gyvenamąją aplinką ir viešąsias erdves Klaipėdos mieste.

Šiemet uostamiesčio dalyvaujamajam biudžetui gyventojai iš viso pateikė 31 pasiūlymą.

Trijų didžiausio klaipėdiečių palaikymo susilaukusių idėjų sąmata viršija numatytą 100 tūkst. eurų.

Gyventojai ne tik siūlė idėjas, bet ir balsavo už patraukliausias.

Šiemet dalyvavo žymiai daugiau gyventojų negu prieš metus.

1 411 balsų valia išrinkti (praėjusiais metais buvo įskaityti 437 klaipėdiečių balsai) daugiausia uostamiesčio gyventojų simpatijų pelnę projektai.

Daugiausia balsų klaipėdiečiai šiemet skyrė pasiūlymui "Vieša laisvalaikio erdvė dideliems ir mažiems" (193 balsai, Smeltės mikrorajone), 2-oji vieta atiteko idėjai "Baltų simbolių takas Tauralaukyje" (178 balsai), 3-ioji – siūlymui įrengti "Daugiafunkcę ekstremalaus bėgimo treniruočių aikštelę Klaipėdoje" (163 balsai).

Antrąją vietą laimėjusi idėja, kuriai ir šiemet bus skirta pinigų, kone identiška pernykštei, kai buvo siūloma Tauralaukyje įrengti Baltų simbolių parką, tiesa, šis parkas dėl biurokratinių dalykų kol kas dar neįrengtas.

Dalyvaujamojo biudžeto projektus kuruojantis Klaipėdos savivaldybės administracijos vyr. patarėjas Deividas Petrolevičius pastebėjo, kad siūlymus teikia visi, kas nori, taip ir balsuoja.

Ir jei aktyvi bendruomenė, jos pasiūlymas ir laimi.

Balsavimas šiemet vyko ne tik internetu, bet ir bibliotekos padaliniuose, pažymint favoritus popieriniame biuletenyje.

"Mūsų tikslas buvo, kad kuo plačiau į sumanymų teikimą įsitrauktų kuo daugiau klaipėdiečių. Bet jų idėjų savivaldybė pernelyg nekvestionavo, svarbu, kad jos neprieštarautų galiojantiems dokumentams. Ir, jei įmanoma tas idėjas įgyvendinti, savivaldybė jas įgyvendins. Kitais metais žmonėms parodysime kitų miestų idėjas, kad galima siūlyti Klaipėdoje įrengti nebūtinai taką ar žaidimų aikštelę", – patikino D. Petrolevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimis

Raimis portretas
Juk ten salia akmens (Baltu )gyvena rimantelis tarpeklis, juk tarybos nariai negali priestarauti savo stabams

Takas

Takas portretas
Bus . Vandens seni gyventojai kaip neturėjo, taip ir neturi .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių