Pereiti į pagrindinį turinį

Tauralaukyje stinga gatvių apšvietimo

2016-11-28 03:00

Tauralaukio gyventojai pasigenda apšvietimo Pajūrio gatvės dalyje ir šalutinėse gatvelėse. Šiame rajone gyvenantys klaipėdiečiai jaučiasi pamiršti miesto valdžios.

Nepasitenkinimas: kai kurie gyventojai skundžiasi, kad pusės kilometro Pajūrio gatvės ruože trūksta apšvietimo. Nepasitenkinimas: kai kurie gyventojai skundžiasi, kad pusės kilometro Pajūrio gatvės ruože trūksta apšvietimo.

Pasak Tauralaukyje gyvenančio Stasio, apšvietimo trūksta Pajūrio gatvės dalyje, esančioje arčiau Palangos plento. Gyventojo teigimu, žibintų trūksta apie pusės kilometro ruože.

"Apšvietimas čia buvo įrengtas, tačiau prieš kelerius metus buvo rekonstruota sankryža. Tada stulpai buvo išversti ir išvežti. Nesugrąžinti iki šiol", – tvirtino gyventojas.

Pasak vyro, eiti tamsiuoju paros metu šioje Pajūrio gatvės dalyje yra nesaugu.

"O eina ir vaikai, ir suaugusieji. Judėjimas didelis", – teigė pašnekovas.

Uostamiesčio savivaldybės atstovų teigimu, visos Pajūrio gatvės problemos bus išspręstos rekonstrukcijos metu. Po jos ši vieta pasikeis iš esmės.

Klaipėdos savivaldybės Ekonomikos ir investicijų departamento direktorius Ričardas Zulcas patikino, kad parengtas techninis projektas yra atiduotas ekspertizei. Gavus išvadą, bus kreipiamasi dėl leidimo darbams išėmimo.

Taip pat dar sprendžiamos procedūros dėl vieno sklypo paėmimo visuomenės poreikiams. Jis reikalingas gatvei išplatinti. Šiame sklype dabar stovi sandėlis.

Po rekonstrukcijos Pajūrio gatvė taps keturių eismo juostų. Dabar yra tik dvi.

Atnaujinti numatyta ir sankryžas. Abiejose kelio pusėse bus įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai. Taip pat bus rekonstruota ir dalis Klaipėdos gatvės, sutvarkytas ir apšvietimas.

Ši gatvė, kurios ilgis – 1,4 km, yra valstybinės reikšmės rajoninis kelias.

Tad lėšų važiuojamosios dalies atnaujinimui skirs Lietuvos automobilių kelių direkcija. Savivaldybės pinigais bus įrengti dviračių, pėsčiųjų takai, inžineriniai tinklai.

R.Zulcas negalėjo pasakyti, ar čia darbai prasidės jau kitais metais.

"Turime įvertinti finansines galimybes. Mieste yra ir kitos gatvės, sankryžos, kurioms reikia atnaujinimo. Taip pat tvirtinami kitų Tauralaukio gatvių atnaujinimo etapai. Kol neturime statybos leidimo, sunku pasakyti", – komentavo direktorius.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, kad išties sulaukiama daug prašymų iš Pajūrio gatvės gyventojų.

Vieni nori, kad būtų įrengtos perėjos, kiti pageidauja šaligatvių. Tačiau vykdyti šiuos darbus dabar būtų beprasmiška – gatvė bus atnaujinama iš pagrindų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų