„Tavo idėja“: lapkritį Klaipėdos rajono gyventojai galės balsuoti už labiausiai patikusias idėjas

  • Teksto dydis:

Du mėnesius trukęs gyventojų idėjų priėmimas – baigėsi. Šiais metais iš viso sulaukta 32-jų idėjų, kurių bendra vertė – daugiau kaip du milijonai eurų. Spalį vyks pateiktų idėjų vertinimas, o jau lapkritį Klaipėdos rajono gyventojai bus pakviesti už jas balsuoti ir rinkti labiausiai patikusias. Šių metų laimėtojai bus paskelbti lapkričio pabaigoje ir per ateinančius vienus ar dvejus metus, priklausomai nuo idėjų kategorijos, jas savivaldybė įgyvendins.

Šiais metais idėjas teikti gyventojai galėjo du mėnesius, nuo rugpjūčio 1 iki rugsėjo 30 dienos. Visą šį laiką savivaldybės komanda keliavo per rajoną ir padėjo idėjų autoriams patarimais, pasiūlymais ar tiesiog palaikymu.

Šiemet Klaipėdos rajono savivaldybės dalyvaujamojo biudžeto suma ūgtelėjo net 100 tūkstančių eurų ir jau pasiekė 400 tūkstančių eurų, o tai leidžia dar kokybiškiau įgyvendinti teikiamus siūlymus ir sumanymus.

Jų šiemet sulaukta net 32-iejų, o bendra pateiktų idėjų vertė perkopė du milijonus eurų. Gyventojų sumanymų sulaukta iš viso rajono, jie patys įvairiausi – nuo žaidimų ar treniruoklių aikštelių iki istorijos namų, gintaro salės ar karilijonų viešose erdvėse.

„Visos šios idėjos rodo, kad žmonėms reikia to, ko trūksta jų gimtajame miestelyje ar gyvenvietėje. Tam „Tavo idėja“ ir yra, kad išpildytų žmonių sumanymus ir leistų jiems patiems spręsti, ko labiausiai reikia. Dėkoju visiems idėjų autoriams už jų darbą visus šiuos du mėnesius. Idėjų gausa ir įvairovė rodo, jog šis projektas svarbus ir reikalingas. Dabar savivaldybės komanda vertins visas pateiktas idėjas, o jau lapkričio pradžioje pakviesime už jas balsuoti ir rinkti pačias reikalingiausias. Sėkmės visiems!“ – sakė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Klaipėdos rajone dalyvaujamasis biudžetas įgyvendinamas jau penktą kartą. Per šiuos metus laimėtojomis paskelbtos net 29-ios idėjos, didžioji dalis jų jau įgyvendinta, likusios bus įgyvendintos artimiausiu metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių