Pereiti į pagrindinį turinį

Teatro aikštėje dygsta eglutė

2014-12-01 12:31

Teatro aikštėje pirmadienį pradėta montuoti šventinė miesto eglė. Surenkamas metalinis karkasas ir ant jo tvirtinamos dirbtinės šakos.

Teatro aikštėje pirmadienį pradėta montuoti šventinė miesto eglė. Surenkamas metalinis karkasas ir ant jo tvirtinamos dirbtinės šakos.

Šventinis medelis bus apie 20 metrų aukščio. Numatoma, kad eglės surinkimas ir papuošimas užtruks kelias dienas.

Kalėdinio medelio ir jos papuošimų nuoma uostamiesčio savivaldybei atsiėjo 77 tūkst. litų. Apie 17 tūkst. litų brangiau nei praėjusiais metais.

Uostamiesčio savivaldybė iki paskutinės minutės nenorėjo atskleisti, kaip atrodys šventinė eglė. Norėta, kad tai būtų staigmena klaipėdiečiams.

„Manau, kad eglė bus tikrai originali. Tikiuosi, kad mūsų medelis vėl bus išrinktas gražiausiu Lietuvoje“, – anksčiau yra tvirtinusi Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Šalia eglutės buvo padėtos dekoracijos: snaigės, rutuliai, šakelės.

Visas miesto šventinis papuošimas Klaipėdos savivaldybei kainuos 354 tūkst. litų – 30 tūkst. daugiau nei praėjusiais metais. Buvo atnaujinta dalis gatvių apšvietimo stulpus ir medžius puošiančių girliandų.

Miesto eglė Klaipėdoje bus įžiebta šeštadienį. Šventė prasidės 17 val. Susirinkusiems bus sekama pasaka „Kalėdų vėtrungės stebuklas“, kurią parašė vaikų mylimas rašytojas Vytautas V.Landsbergis.

Tai istorija nutikusi Klaipėdos gatvėse. Pasakos pagrindiniai personažai zuikis ir medžiotojas. Jiems talkins ansamblis „Junior City Jazz“, miesto teatralai. Spektaklis bus visų Klaipėdos kūrybinių pajėgų bendras kūrinys.

Eglutės įžiebimo šventės metu veiks kalėdinė mugė. Prekiautojai įsikurs ne tik Teatro aikštėje esančiuose nameliuose, kurie dirbs kasdien iki sausio pradžios, bet ir palapinėse Turgaus aikštėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų