Teatro aikštėje kyla eglutė

Klaipėdoje vis labiau jaučiama artėjančių didžiųjų metų švenčių dvasia. Teatro aikštėje pradėta montuoti šventinė eglė, baigiamas puošti miestas. 

Klaipėdoje vis labiau jaučiama artėjančių didžiųjų metų švenčių dvasia. Teatro aikštėje pradėta montuoti šventinė eglė, baigiamas puošti miestas. Artimiausiomis dienomis papuošimai nušvies Atgimimo aikštę.

Antradienį Teatro aikštėje buvo montuojamas pagrindinės miesto eglės karkasas. Po pietų, pasitelkus į pagalbą kraną, viena jo dalis bus užkelta ant kitos.
Trečiadienį numatoma pradėti ant karkaso montuoti dirbtines eglės šakas.

„Darbai vyksta puikiai, pagal planą, bet juos apsunkina vėjas. Imtasi didesnių saugumo priemonių. Žmonės perspėti nutraukti darbus, jei sustiprės vėjas. Tokiu atveju lauksime geresnio oro“, – pasakojo įmonės „Švenčių studija“ generalinė direktorė Jolanta Tūraitė.

Pasak vadovės, laiko sumontuoti eglei dar yra pakankamai daug.

„Darysime viską, kad priklauso nuo mūsų. Klaipėdoje visada vėjo yra daugiau nei kituose miestuose. Gal su vėju ateina geros Kalėdos“, – teigė J.Tūraitė.

Klaipėdos šventinės eglutės aukštis sieks apie 20 metrų. Šiemet šventinis medelis bus papuoštas naujais, dar niekur nematytais ažūriniais papuošimais. Vyraus gelsva, oranžinė ir balta spalvos.

Šventinė miesto eglė atsieis apie 60 tūkst. litų. 6 tūkst. daugiau nei pernai. Kainai įtakos turėjo tai, kad papuošimai visiškai nauji ir niekur nematyti.

Įmonė „Švenčių studija“ puoš ir Atgimimo aikštę. Ši viena uostamiestyje kasmet išsiskiria įspūdingais papuošimais. Žadama, kad ir šiemet jie bus išskirtiniai.

Miesto savivaldybei jie atsiėjo beveik 15 tūkst. litų. Taip pat šiek tiek brangiau nei pernai. Atgimimo aikštės papuošimai bus suderinti su šventinės miesto eglės papuošimais.

Prie pabaigos artėja ir miesto puošyba. Anot darbus atliekančios įmonės „Gatvių apšvietimas“ generalinio direktoriaus Algimanto Laurinavičiaus, liko pavieniai darbai: pakabinti šviečiančias dekoracijas, girliandomis papuošti kai kuriuos medžius.

„Iki šeštadienio viską spėsime padaryti. Darbams trukdo vėjas, bet stengiamės su juo susidraugauti. Jei vėjas yra stipresnis nei 15 metrų per sekundę, negalime iškelti bokštelio. Derinamės prie oro sąlygų“, – pasakojo vadovas.

Eglutės įžiebimo šventė uostamiestyje prasidės šeštadienį 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai laukiu.

Labai laukiu. portretas
Šaunu! Visi kartu laukiame šeštadienio kai širdį jausime kalėdų dvasę ir jų laukimą. Nustokim skūstis ir verkšlenti. Kalėdos nuostabus metas, negali būti viskas tobula. Kad ir kokia būtų kėbli situacija paprasčiausiai atsipalaiduokime ir leiskime užvaldyti save kalėdų dvase, nes vis dėl to sutikite, kad jos įspūdingos :) Mažiau blogio daugiau gėrio ir šypsenų!!! Gerų Jums artėjančių švenčių klaipėdiečiai ir visi kiti :)

Nusivylęs

Nusivylęs portretas
Tai eglė bus dirbtinė?Net filipsas-morisas centų neduoda, tos pačios griliandos nekabina? Chana liberalams-per daug praplaudavo kiekvienais metais tai šiais nerizikuoja bachuriukai bašliuoti:DDD.Geriau per kišenines nusiplaus sau.Gavom suolelį Mažvydo alėjoje ir turime būti laimingi.

deinis

deinis portretas
Kiek sykiu rašinėjau ,kad reikia miesto eglę pasodinti Atgimimo aikštės vienoje klomų ,tai ymanoma pasodinti gana didele eglę ir ji puoštų aikšte žiema vasara ir nekiltų Čepui noras aikšte užstatytio pasodinti didele eglę,puikiai žini miškininkai ,reikia tik biški pašalo ,aišku ta mano rašliava bus ištrinta ,nes jau ne syki taip buvo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių