Teatro aikštėje – norinčiųjų čiuožti eilės

Iki didžiųjų metų švenčių belikus vos kelioms dienoms, uostamiesčio centre verda tikras šventinis šurmulys. Nuo pat ryto žmonių Teatro aikštėje gausu tarsi per šventes. Prie ledo čiuožyklos nusidriekė laukiančiųjų eilės.

Leido laiką mieste

Gana malonus oras į miestą sukvietė gausybę žmonių. Klaipėdiečiai bei miesto svečiai rinkosi Teatro aikštėje, kur lankė miesto eglę, daugelis atėjusiųjų neatsispyrė pagundai užlipti ir ant šiemet aikštėje įrengtos ledo čiuožyklos.

Kiti miestiečiai ir uostamiesčio svečiai palaikė čiuožiančius draugus ar artimuosius, mėgavosi šilto gėrimo puodeliu ar šventiniu skanėstu.

Prie čiuožyklos – eilės

Ledo čiuožyklos darbuotojai pasakojo, kad šeštadienį lankytojų tikrai nestigo, nuo ryto ledą išbandė keli šimtai žmonių.

Apie 17 val. prie pačiūžų nuomos punktų pradėjo formuotis laukiančiųjų eilės.

„Eilės susidarė ir, galima sakyti, netrumpėja – vieni žmonės išeina, kiti stoja į jų vietą“, – pasakojo vienas šventinės čiuožyklos darbuotojų.

Eilės nesumenko ir vakare pradėjus kiek lašnoti lietui. Kai kurie čiuožėjai pasakojo eilėje pralaukę ir po bemaž pusvalandį, tačiau noras pasimėgauti pramoga nugalėjo.

Sužavėjo žmones

Pastebima, kad šiemet Teatro aikštėje įrengtas kalėdinis miestelis labai pasiteisino ir sulaukė nemenko žmonių dėmesio net ir vyraujant ne ypač maloniems orams.

Portalas jau rašė, kad į miesto širdyje sumontuotą ledo čiuožyklą vaikai vežami net ir autobusais, traukia draugų būreliai, šeimos.

Tikėtina, kad vyraujant palankiems orams žmonių miesto centre bus dar daugiau.

„Žmonėms reikia kalėdinio miestelio, kalėdinės vietos. Idėja pasiteisino. Turime turėti tradicijas, priprasti patys ir pripratinti kitus“,– pastebėjo Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė ir pabrėžė, kad uostamiestyje vyksta daugybė renginių, kuriuos verta aplankyti ir jais pasidžiaugti.

Centre gausu ir automobilių

Tiesa, į centrą vykstančiųjų laukė tikras kantrybės išbandymas. Čia buvo ypač daug automobilių, tad rasti stovėjimo vietą – tikras rebusas.

Automobiliai tarsi tvora buvo apjuosę Teatro aikštę: jie išrikiuoti Turgaus ir aplinkinėse gatvėse. Kai kurie vairuotojai automobilius statė nepaisydami draudžiančių Kelio eismo ženklų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MoČiūte

MoČiūte portretas
Pasakysiu-labai nepritariau, tačiau pasirodo ši aviantiūra pasiteisino su kaupu. Viskas del to, kad mano septynmete aūke isšmoko čiuožti , jai labai patiko, taigi senių nera ko klausyti. Sekanti karta diktuoja savo nuomones....su šventem visus, čiuožinetojus-ypaą, bus prisiminimas -kaip lyjant lietui čiuožinejo apie Anikę....O Ši negalejo atsistebeti......

Tetis

Tetis portretas
Smagu- bus puikus prisiminimas apie Kaledas vaikams, aciu Idejos autoriams

Buduliams

Buduliams portretas
Kad ir kas butu daroma Klaipedos mieste,viskas blogai.Gandragalviai nirsta
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių