Teismas nagrinės dvylikos kontrabandininkų bylą

Šilutės rajono apylinkės prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl nusikaltimų  valstybės tarnybai ir viešiesiems interesams bei dėl nusikaltimų ekonomikai ir verslo tvarkai. Prokurorė Jurgita Kolyčienė surašė kaltinamąjį aktą ir jį su bylos medžiaga perdavė nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui. 

Įtarimai byloje pareikšti trylikai asmenų, tarp kurių - ir buvęs pasienio tarnybos pareigūnas. Jis įtariamas paėmęs kyšį, piktnaudžiavęs tarnyba bei prisidėjęs prie kontrabandos gabenimo. 

Ikiteisminį tyrimą atlikę Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinės pareigūnai nustatė, jog 2008 metų kovo mėnesį jauni Šilutės bei Tauragės rajonai gyventojai subūrė organizuotą žmonių grupę kontrabandinėms cigaretėms iš Rusijos Federacijos į Lietuvą gabenti. Kaip įprasta, grupės nariai tarp savęs pasiskirstė vaidmenims, į nusikalstamą veiką įtraukdami ir Valstybės sienos apsaugo tarnybos Pagėgių rinktinės Plaškių užkardos pasienietį, 23 metų G.J. Jis turėjo užtikrinti saugų cigarečių per sieną gabenimą, vienam iš organizuotos grupės narių telefonu siuntinėdamas užšifruotas trumpąsias žinutes apie pasienio sargybų išdėstymą. 

Pareigūnai nustatė, jog nuo 2008 metų kovo iki birželio 1 d. buvo išsiųsta ne mažiau 84 vadinamųjų SMS. Įtariama, kad už „paslaugą“ per kelis kartus pasienietis gavo ir priėmė apie 2000 litų kyšį.

Nustatyta, kad 2008 m. birželio 3 d. naktį Nemuno upe motorine valtimi iš Rusijos federacijos į Lietuvą ties Girininkų kaimu kontrabandiniai atplukdė per 10 000 pakelių cigarečių „Jin Ling“, kurių bendra vertė, įskaitant privalomus sumokėti mokesčius, beveik 40 000 litų. Grupės nariams automobiliu cigaretes nugabenus į slėptuvę, įtariamieji buvo vietoje sulaikyti pasieniečių. 

Per penkis šių metų mėnesius Klaipėdos apygardos prokurorai baigė ir apygardos teismui perdavė 8 ikiteisminius tyrimus dėl kontrabandos bei 5 ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto disponavimo akcizinėmis prekėmis.


Šiame straipsnyje: kontrabandininkų teismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių