Pereiti į pagrindinį turinį

Telefone – dar viena viruso atmaina?

2013-05-16 18:25
Telefone – dar viena viruso     atmaina?
Telefone – dar viena viruso atmaina? / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vos prieš mėnesį šalyje mobiliaisiais telefonais siautęs SMS virusas atgijo vėl. Šį kartą mobiliojo ryšio vartotojus pasiekia tik šiek tiek pakeistas programišių tekstas, tačiau virusas veikia identiškai, kaip ir balandį plitęs užkratas.

Šį kartą klaipėdiečiai sunerimo, kai gavo žinutes su tekstu –„Privet pomnish eti fotki“ ir nuorodą http://********/5wr" (pakeista – A.A).

„Klaipėda“ jau rašė, kad panašus virusas vienai klaipėdietei sujaukė gyvenimą. Gavusi užkrėstą žinutę, moteris ją perskaitė, tačiau telefoną tiesiog įsidėjo į krepšį. Aktyvuotas virusas kone 300 mobiliajame telefone buvusiais numeriais išsiuntė nuo 5 iki 20 žinučių ir plito toliau.

Balandį virusas plito su tokio turinio žinute – „Privet tut fotki http://bit.ly/YJ_DjG kak tebe?“

Ryšių reguliavimo tarnyba įspėjimą apie naują virusą išplatino tik gavusi informaciją iš „Klaipėdos“ žurnalistų.

Šios tarnybos atstovė Vaida Barkauskienė aiškino, kad trečiadienį Nacionalinis elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys CERT-LT įspėjo išmaniųjų mobiliųjų telefonų naudotojus, kad šiomis dienomis įrenginiais vėl aktyviai plinta virusas.

„Jeigu gavote SMS žinutę su tokiu arba panašiu tekstu, rekomenduojama neaktyvinti žinutėse esančių nuorodų, nes rizikuojate savo mobilųjį įrenginį apkrėsti virusu. Paspaudus nuorodą, išmaniajame telefone gali būti įdiegiamas kenkėjiškas kompiuterinis kirminas“, – pastebėjo V.Barkauskienė.

Pašnekovė perspėjo, kad vartotojai neturėtų diegti programų ar atnaujinimų iš nepatikimų šaltinių.

„Rekomenduojame diegti tik gamintojo programas ir atnaujinimus. Jei įtariate, kad virusas buvo suaktyvintas, telefone su “Android„ operacine sistema padarykite jums reikalingų duomenų, adresų knygos, žinučių atsargines kopijas ir atstatykite gamyklinius parametrus“, – aiškino V.Barkauskienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų