Teršiančių gyventojų įžūlumui ribų nėra

Klaipėdos gyventojams taip įkyrėjo aplinką teršiantieji, kad neapsikentę jie jau ir patys ėmė kovoti su šiukšlintojais.

Siekia galo niekšybėms

Dar neseniai Debreceno gatvėje gyvenantis klaipėdietis piktinosi keturkojų mylėtojų kultūra.

Esą šie tampa vis įžūlesni – retas, kuris sąžiningai renka ekskrementus, o sugėdintas nė nebando daryti išvadų.

Į kovą su aplinkos teršėjais stojo ir Naujakiemio gatvės gyventojai. Viena klaipėdietė šiurpo nuo to, ką pamatė pro savo langą.

"Netoli Naujakiemio gatvėje esančių 7-o, 15-o gyvenamųjų namų ir pėsčiųjų tako Gedminų gatvės link yra tokia žalioji zona, tarsi nedidelis parkas. Kasdien juo pereina nemažas srautas žmonių, čia vedžiojami šunys. Viskas būtų gerai, jei žmonės elgtųsi žmoniškai. Esu kantri, bet tai, ką neseniai išvydau, privertė sukrusti", – dėstė pašnekovė.

Stvėrusi fotoaparatą moteris užfiksavo ją papiktinusį vaizdą.

"Žiūriu, vyriškis "gano" savo nemažą keturkojį. Negana to, kad nesusirinko didelio šuns gėrybių, tai, apsidairęs, ar niekas nemato, numetė traškučių pakelį. Po keleto minučių išsitraukė ištuštintą alaus tarą. Ir lyg niekur nieko nuėjo link Statybininkų g. 16-ojo namo. Panašu, kad pats gyvena šalia. Reikia sugėdinti tokius žmones, nes kitaip niekada neateis galas jų niekšybėms", – įsitikinusi klaipėdietė.

Vaikai neturi žaisti išmatose

Ir kiti Naujakiemio gatvės gyventojai negailėjo priekaištų.

Esą tarp 27-ojo ir 23-iojo namų esanti vaikų žaidimų aikštelė tapo šunų vedžiojimo vieta.

"Kai kurių gudragalvių augintiniai joje reikalus tvarkosi reguliariai tris kartus per dieną. Negi šeimininkui sunku susiprasti, kad vėliau visas išmatas lies ir jose žais vaikai?" – pykčiu netvėrė moteris.

Būna ir taip, kad patys žmonės specialiai savo šunis veda prie smėlio dėžių.

"Piktybiškai besielgiančiuosius reikia bausti, nes tai – akivaizdi nepagarba ir gyvūnui, ir gamtai, ir juolab – aplinkiniams. Susitvarkyti yra mūsų pareiga", – samprotavo miestiečiai.

Jų žodžiais tariant, nemalonu, kai tenka braidyti po paliktas gyvūnų "dovanėles".

"Jei pradėčiau fotografuoti viską, kas darosi žaliojoje zonoje po mano langais, kai kuriems veikėjams tektų raudonuoti. Pritariu, kad viską reikia viešinti. Man asmeniškai būtų gėda nesurinkti išmatų, tikiuosi, kad visi šiukšlintojai anksčiau ar vėliau gaus bent po kelis šimtus eurų baudos ir pradės bijoti", – kalbėjo dar viena klaipėdietė.

Ragina bendradarbiauti

Skundai dėl nevalyvų šunų augintojų plūsta ir į Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių. Kontrolieriai žadėjo į minėtą vietą užsukti dažniau.

Kad galėtų skirti baudą, gyvūnų savininkus tvarkdariai turi sučiupti darančius pažeidimą. Todėl ragino gyventojus viską fotografuoti ir nuotraukas atsiųsti jiems elektroniniu paštu.

Nusižengimas, kai netinkamai vedžiojamas šuo, yra įtrauktas į mažai pavojingų veikų sąrašą.

Pirmą kartą nutvertas asmuo nuo bausmės veikiausiai išsisuks įspėjimu.

Tačiau, kaip sakė Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė, augintinių ekskrementų nesurenkantiems gyventojams jau galima taikyti baudą nuo 30 iki 120 eurų.

Už rankos nutvertų pažeidėjų skaičius nėra įspūdingas. Pernai kontrolieriai nubaudė 17 augintinių savininkų.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys, miestiečiai galėtų būti aktyvesni ir padėti atpažinti pažeidėjus.

"Gyventojai gali siųsti mums teršiančiųjų nuotraukas ir patys tapti pažeidimo liudininkais. Tuomet būtų paprasčiau iškart pradėti tyrimą. Tiesa, reikėtų juos identifikuoti, priešingu atveju nežinosime, ką nubausti", – aiškino V.Valys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ponia brigita ka reiskia nenoriu ir nerenku?as pats turiu suniuka ir iseidamas nesizvalgau ar mane kas stebi ,nes visada susirenku,,o ir jus visi pagalvokit juk jei einat kas ryta ,vakara tais paciais keliais patys ilipsit,,ar sunku pora sekundziu sugaizt ir susirnkt?

Šunų nemylėtojams

Šunų nemylėtojams portretas
Ane? O aš tai paduočiau teisman, kad mane fotografuoja be mano leidimo!!! Nenoriu ir nerenku, geriau savo nuorūkas ir butelius susirinkit nevalos!

Brigita

Brigita portretas
Šuniukų mylėtojai su šuniukais vaikšto po mokyklos langais, vedžioja savo augintinius ten, kur per pertraukas žaidžia vaikai. Pasakai - pyksta ir atkerta, kodėl nėra ženklo. Tai argi neaišku, kur galima, o kur nereikėtų to daryti
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių