Pereiti į pagrindinį turinį

Tikrintojai rado pažeidimų

2009-03-24 09:00
Tikrintojai rado pažeidimų
Tikrintojai rado pažeidimų / Astos Aleksėjūnaites nuotr. Maištas: įmonės „Specialus autotransportas“ darbuotojai sukilo po to, kai jiems buvo pasiūlyta atgaline data pasirašyti darbo sutarčių pakeitimus.

Darbo inspekcija baigė tyrimą mechanizuotu gatvių valymu uostamiestyje užsiimančioje įmonėje „Specialus autotransportas“. Užfiksuotas ne vienas pažeidimas.

Pasak Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos skyriaus vyriausiosios darbo inspektorės Jūratės Kašėtaitės, nustatyta, jog įmonė „Specialus autotransportas“ pažeidė Darbo kodeksą.

Bendrovė neišmokėjo darbuotojams iš anksto darbo sutartyje sulygtų algų pagal nustatytą terminą. Taip pat prieš mėnesį raštu neįspėjusi įmonė norėjo pakeisti darbo sutartį.

Nustatyta, kad darbo laiko apskaita įvesta neatsižvelgus į darbuotojų atstovų nuomonę. Šalinant šį pažeidimą, darbdaviui nurodyta inicijuoti darbuotojų susirinkimą, o darbuotojams rekomenduojama išsirinkti darbo tarybą.

Nebuvo laiku paskelbti ir nesuderinti su darbuotojais darbo grafikai.

Be to, darbuotojams, kuriems dėl darbdavio kaltės pavėluotai išmokėtas darbo užmokestis, neišmokėti delspinigiai.

„Rasta ir darbo saugos pažeidimų“, – tvirtino J.Kašėtaitė.

Darbo inspekcija įmonei „Specialus autotransportas“ surašė reagavimo aktą ir leido iki kovo 31 dienos pašalinti pažeidimus. Jei tai nebus padaryta, inspektoriai surašys protokolą ir perduos teismui dėl darbdavio atsakomybės už reikalavimo nevykdymą. Už tai gresia bauda nuo 100 iki 1300 litų.

Įmonės „Specialus autotransportas“ darbuotojai į Darbo inspekciją kreipėsi po to, kai bendrovės vadovai, iš anksto neįspėję, pateikė pasirašyti darbo sutarčių pakeitimus, pagal kuriuos daliai darbuotojų atlygis sumažėtų perpus.

Bendrovė „Specialus autotransportas“ darbuotojams už sausį atlyginimus išmokėjo pagal seną sutartį. Tačiau planuojama atleisti 20 žmonių. Apie tai jiems pranešta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų