Pereiti į pagrindinį turinį

"Tolerancijos sparnai" – A.Juozaičiui

2009-11-07 05:00
Įvertino: filosofas Arvydas Juozaitis tapo penktuoju Metų tolerancijos laureatu.
Įvertino: filosofas Arvydas Juozaitis tapo penktuoju Metų tolerancijos laureatu. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Dienraštis "Klaipėda" tęsia tradiciją kasmet savo gimimo dieną išrinkti ir paskelbti tolerantiškiausią metų žmogų.

Šios idėjos autoriaus ir projekto partnerio menininko Vytauto Karčiausko pagaminti "Tolerancijos sparnai" šiemet išsiskleis filosofui, rašytojui, sportininkui, politikos ir visuomenės veikėjui, vienam pagrindinių Sąjūdžio šauklių Arvydui Juozaičiui.

Pastaruoju metu Rygoje gyvenantis ir nuo vasario Lietuvos olimpinio komiteto atstovu Latvijoje dirbantis A.Juozaitis šią žinią sutiko su nuostaba ir išsakė savo požiūrį į toleranciją.

"Svarbu neskubėti daryti įtaką visuomenei, jei nesi tikras, kad jai nepakenksi – tai yra tolerancija. Todėl kartais geriau patylėti", – įsitikinęs filosofas.

Paklaustas, ar dabar kaip tik ir gyvena tylos periodą, buvęs Lietuvos kultūros atašė Kaliningrade atsakė, kad šis periodas esąs kūrybos. Šiuo metu jis rašo knygą apie Rygos civilizaciją.

"Kadangi Lietuvoje – prisitaikymo metas, tiesiog dabar ne mano valanda. Aš turbūt ne iš to žvaigždyno. Dabar biurokratų metas. Biurokratai reikalingi žmonės, bet šalia jų dominuoja daug interesų, kurie reikalingi ne Lietuvai, o grupėms. Oligarchija vystosi vis toliau", – apgailestavimo neslėpė kažkada aktyviai politikoje dalyvavęs A.Juozaitis.

Filosofas neatmeta tikimybės netolimos ateities planus susieti su Klaipėda, kur jis turi butą bei prieš 13 metų buvo pastatyta pirmoji jo sukurta pjesė.

"Latvijoje yra toks miestas Liepoja, kur, kaip sakoma, latviams gimsta vėjas. Lietuviams Klaipėdoje gimsta viltis", – sakė dienraščio gimtadienio proga visus "Klaipėdos" skaitytojus sveikindamas A.Juozaitis.

Jis yra penktasis Metų tolerancijos laureatas, kurį išrinko dienraščio "Klaipėda" žurnalistai.

Idėja pagerbti toleranciją kilo klaipėdiečiui menininkui V.Karčiauskui, kuris pirmąją tolerancijos statulėlę prieš keletą metų įteikė dienraščiui "Klaipėda", o jos žurnalistams patikėjo rinkti tolerantiškiausią metų žmogų.

"Tolerancijos sparnais" yra apdovanoti Pakutuvėnų Susitaikinimo sodybos įkūrėjas klebonas Gediminas Numgaudis, filosofas, publicistas, televizijos laidų vedėjas, šiandieninis europarlamentaras Leonidas Donskis, Klaipėdos universiteto rektorius profesorius Vladas Žulkus. Pirmuoju laureatu 2005 m. buvo išrinktas politikas, kapitonas, šiandieninis Lietuvos konsulas Kaliningrado srityje Vaclavas Stankevičius.

Tolerantiškiausias metų žmogus išrenkamas ir paskelbiamas kasmet, lapkričio 7-ąją, dienraščio "Klaipėda" gimimo dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų