Pereiti į pagrindinį turinį

Trasų atnaujinimas – pabaigos link

2014-09-03 14:06
Ilgis: šiemet uostamiestyje bus atnaujinta beveik penki kilometrai šilumos trasų.
Ilgis: šiemet uostamiestyje bus atnaujinta beveik penki kilometrai šilumos trasų. / Vytauto Petriko nuotr.

Šį sezoną suplanuoti šilumos trasų atnaujinimo darbai artėja prie finišo tiesiosios. Vamzdynus liko pakeisti dviejuose kvartaluose. Dėl remonto daliai vartotojų gali tekti verstis be karšto vandens.

Pasak įmonės „Klaipėdos energija“ Šilumos tiekimo tarnybos vadovo Arūno Smagurio, vamzdynus dar reikia atnaujinti trasoje, kuri eina nuo Liepų gatvės iki Skulptūrų parko.

Tinklai bus keičiami ruožais, kad vartotojams kiltų kuo mažiau rūpesčių. Teigiama, jog dėl darbų karšto vandens tiekimas gali sutrikti kai kuriems Liepų gatvės namų gyventojams.

„Norime, kad žmonėms dėl darbų kiltų kuo mažiau problemų. Karštas vanduo juos pasieks iš kitos miesto pusės. Be patogumų vartotojams teks verstis, kol perjungsime vamzdynus. Manome, jog šiems darbams atlikti užteks vienos dienos. Daugiausia reikės dviejų“, – tvirtino vadovas.

Keisti trasas ruošiamasi ir Paupiuose. Dabar ten atkasami tinklai, virinami vamzdžiai, vežamos medžiagos.
Darbai, kurie, planuojama, šiame kvartale prasidės kitą savaitę, taip pat vyks etapais. Iš pradžių bus keičiama viena trasos dalis, paskui – kita. Norima, kad vienu metu be karšto vandens turėtų verstis kuo mažiau vartotojų. Planuojama, kad darbai bus baigti per rugsėjį.

Šiemet uostamiestyje šilumos trasų bus atnaujinta už 15 mln. litų. Tai ES fondų ir įmonės „Klaipėdos energija“ lėšos. Pakeista bus beveik 5 kilometrai tinklų.
Šiemet bus atnaujinami tik magistraliniai tinklai. Kvartalinius planuojama keisti kitais metais. Iš viso mieste yra apie 215 kilometrų šilumos tinklų.

Šiuo metu specialistai dar šalina ir per hidraulinius bandymus nustatytus defektus.

Tik šiandien bus pradėti remontuoti Baltijos prospekte esantys tinklai, nes užtruko, kol buvo pagaminti reikiami įrenginiai.

Taip pat laukiama, kol iš M.Mažvydo alėjos bus iškraustytos lauko kavinės. Hidraulinių trasų bandymų metu čia buvo užfiksuotas nutekėjimas. Bus ieškoma, kur yra defektas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų