Traukos lenktynės – už Klaipėdos?

Klaipėdoje nėra vietos, kur galima būtų saugiai surengti automobilių lenktynes. Tai konstatavę uostamiesčio savivaldybės Saugaus eismo komisijos nariai nusprendė kreiptis į kaimynus – Klaipėdos rajono savivaldybę.

Kad ir koks būtų žmonių požiūris į traukos lenktynes, populiariai dar vadinamas dragais, tai yra nemažos grupės automobilininkų pomėgis.

Todėl esą geriau sudaryti sąlygas jas rengti oficialiai, nei kovoti su tvarkos nepaisančiais lenktynininkais.

Tokios lenktynės jau ne kartą buvo surengtos Klaipėdoje.

Rengėjai turi pasirūpinti, kad nė vienas žiūrovas neturėtų galimybės išeiti į trasą, o avariją patyrusi mašina neužvažiuotų ant stebinčios minios.

Didelių priekaištų organizatoriams miesto gatves prižiūrintys darbuotojai bei kelių policininkai lyg ir neturėjo, tačiau pabrėžė, kad užtikrinti žiūrovų saugumą pavykdavo ne visais atvejais. Tam būtina tam tikra infrastruktūra.

"Tokios lenktynės yra labai pavojingos ne tik dalyviams, bet ir žiūrovams. Jų rengėjai turi pasirūpinti, kad nė vienas žiūrovas neturėtų galimybės išeiti į trasą, o avariją patyrusi mašina neužvažiuotų ant stebinčios minios", – aiškino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kelių policijos vadas Mindaugas Džermeika.

Pasirodo, Klaipėdoje nėra vietos, kur, netrukdant kitiems eismo dalyviams, būtų galima tinkamai įrengti trasą lenktynėms.

Šią savaitę, be visų kitų, ir šį klausimą nagrinėjusios savivaldybės Saugaus eismo komisijos nariai nusprendė kreiptis į Klaipėdos rajono valdžią, prašydami rasti tinkamą vietą automobilių lenktynėms.

Juo labiau kad jose dalyvauja ne tik klaipėdiečiai, bet ir rajono gyventojai.

Viena tokių vietų galėtų būti aviaeskadrilės pakilimo takas.

Svarstymai apie šią vietą kol kas tėra teoriniai.

Galbūt Gargžduose reziduojanti rajono valdžia pasiūlys kitą vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ponas

Ponas portretas
Tai yra biznis, jau anksčiau buvo įrengtos vietos, bet jos greit užgeso.Čia turėtų pasidomėti VMI. kas organizuoja ir už kokius pinigus.

4 ratai

4 ratai portretas
Geriausia butu Skautu gatvej Giruliuos, bu0ziu gatveje

Viela

Viela portretas
Kada policija ims gaudyti iskrypelius, vazinejancius kaukianciais dviraciais parpalais ir neduodancius zmonems ilsetis?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių