Turgus alsuoja velykine nuotaika

Uostamiesčio gyventojai ruošiasi Velykoms ir būriais traukia į Naująjį turgų. Nesnaudžia ir prekeiviai, kurie miestiečius vilioja gausia žalių ir dekoruotų kiaušinių, velykinių kompozicijų, žuvų, skanėstų, lietuviškų daržovių bei mėsos pasiūla. Nors pirkėjų ir prekiautojų aktyvumas jaučiamas jau nuo šios savaitės vidurio, didžiausios apgulties tikimasi rytoj ir šeštadienį.

Sukruto prekeiviai

Artėjant šventiniam Velykų savaitgaliui, turgavietės prekystaliuose karaliauja pavasaris.

Anot Naujojo turgaus direktoriaus Viačeslavo Karmanovo, kasdien sulaukiama ne tik gausesnio pirkėjų, bet ir prekiautojų būrio. Teigiama, kad prekybininkų gretos išaugo trečdaliu.

„Kaip visada pas mus du kartus per metus – prieš Kalėdas ir Velykas – atsiranda labai daug norinčiųjų prekiauti. Skambučių sulaukiame iš visos Lietuvos. Prekiauti leidžiame visiems norintiems“, – patikino V.Karmanovas.

Galybė kiaušinių

Šiemet savo produkcija uostamiesčio gyventojus vilioja ne tik žuvų prekeiviai, ūkininkai ar daržovių augintojai, bet ir įvairių paukštynų atstovai ar net menininkai.

Turgus šią savaitę tiesiog alsuoja Velykų nuotaika. Vos įžengus pro duris pasitinka įvairiomis spalvomis, raštais bei technikomis marginti kiaušiniai ar iš medžio pagaminti jų atitikmenys.

Stirtomis kiaušinių prekystalius nukrovę verslininkai neabejoja šiemet kiekvienam pasiūlysiantys tai, ko ieškoma. Kiaušinių kainos svyruoja nuo 1 iki 1,30 euro.

Miestiečiai gali rinktis įvairaus dydžio, klasės bei spalvų kiaušinių, kuriuos siūlo tiek paukštynų atstovai, tiek ūkininkai.

Žeria patarimus

Vos įsigiję kiaušinių, klaipėdiečiai skuba rinktis ir jų marginimui būtinų priemonių.

Šių prekių asortimentas taip pat platus – mažųjų klaipėdiečių akis traukia kiaušinių lipdukai bei ryškiaspalvis kiaušinių lakas.

Vyresni klaipėdiečiai mieliau renkasi natūralius dažus, kuriuos žada pagyvinti čia pat įsigytais džiovintais žolynėliais ar svogūnų lukštais.

Siūlo ir puošmenų

Margučiais, jų dažais, verbomis bei jų komponentais prekiaujantieji mielai dalija patarimus, kaip marginti kiaušinius, supažindina su naujomis technikomis bei jų subtilybėmis.

V.Karmanovas pastebėjo, kad šiemet turguje atsirado itin daug prekiautojų, kurie pirkėjus vilioja velykinėmis gėlių ar pavasarinių augalų kompozicijomis.

Naujajame turguje šiemet galima rasti ne tik tai, ką dėti ant Velykų stalo, bet ir tai, kuo jį papuošti.

„Kartais ir pats stebiuosi, koks mūsų verslininkų išradingumas. Tokių stalo puošmenų prekybos centruose tikrai nerasime“, – neabejojo V.Karmanovas.

Įvairių želmenėlių ar gėlių kompozicijų kainos svyruoja nuo poros iki keliolikos ar keliasdešimties eurų. Prekeiviai tikino, kad kompoziciją mielai sukurtų ir pagal pageidavimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių