Turistinės kelionės autobusais grįžta

  • Teksto dydis:

Dvejus metus trukęs koronaviruso košmaras Europoje, regis, pasibaigė. Viena po kitos valstybės atšaukia ribojimus įvažiuojant į jų teritoriją, nebereikalauja iš atvykstančiųjų skiepų pasų ir atsisako kitų biurokratinių suvaržymų. Nors kelionių agentūros dar neskuba džiaugtis pasipylusiais užsakymais, turistinius autobusus nuomojantys vežėjai jau mato pirmuosius rinkos atsigavimo ženklus.

Prasidėjo užsakymai

Pasak UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ generalinio direktoriaus Vaido Ramanausko, ankstesniais metais vasaromis jų bendrovė sulaukdavo tiek užsakymų, jog vos spėdavo vykdyti užsakomuosius reisus. Daugiausia buvo keliaujama po Lietuvą, vykstama į Latviją, Estiją, kiek rečiau į tolimesnes šalis pietų Europoje ar Skandinaviją.

„Mūsų bendrovė nuosekliai investuoja į komfortiškus turistinės klasės autobusus, tad tiek vietinėms, tiek ilgesnėms kelionėms klientų netrūko. Koronaviruso pandemija buvo sustabdžiusi keleivių judėjimą, tačiau paskutiniu metu pastebimas rinkos atsigavimas“, – sakė V. Ramanauskas.

Vadovo teigimu, po dvejų metų pauzės šis pavasaris jau kitoks. Sulaukiama mokyklų prašymų pavėžėti mokinius į ekskursijas į Vilnių, Kauną, Palangą. Į uostamiestį grįžę kruiziniai laivai bei jais atvykę turistai irgi buvo vieni pirmųjų šio sezono klientų.

Svarbi ne tik patikima technika

Ieškodami autobuso tolimesnei kelionei dauguma pokalbį pradeda nuo nuomos kainos. Bet specialistai pataria, jog norint nesusigadinti kelionės derėtų dėmesį atkreipti į autobuso komforto klasę: tarpus tarp sėdynių, mobiliųjų prietaisų įkrovimo lizdus, pasidomėti, ar veikia šildymo įranga, kondicionierius, kavos virimo aparatas, tualetas ir, žinoma, pasirinkti profesionalius ir patyrusius vairuotojus.

Nuo techninių gedimų kelionėje niekas nėra apsaugotas – net ir nauja technika gali pavesti. Bet savo klientais besirūpinančios įmonės turi susitarimus su transporto partneriais, draudimo bendrovėmis, kurios bet kurioje Europos šalyje suteikia pagalbą keleiviams ir pristato autobusą, kad būtų galima tęsti kelionę.

„Klaipėdos autobusų parkas“ taip pat dirba su vienu patikimiausių draudimo partnerių užsakomųjų reisų aptarnavimui Europoje.

„Nesame vienadienė firma, todėl stengiamės patenkinti visų klientų lūkesčius. Galime pasiūlyti nuo 19 iki 55 vietų autobusus komfortiškai kelionei. Ir tuo pačiu esame pasirašę susitarimus su partneriais, draudimo bendrovėmis, jog bet kokie techniniai nesklandumai nepridarytų nemalonumų mūsų klientams“, – sakė V. Ramanauskas, UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ generalinis direktorius. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių