Tvarkdariams darbo uostamiestyje netrūko

Per uostamiestį nuvilnijus Jūros šventės bangai, atgarsiai vis dar netyla. Fiestos metu darbo netrūko maisto inspektoriams, kurie drausmino prekiavusiuosius pasenusiu maistu. Miniai išsiskirsčius mieste pradėtos kuopti gatvės.

Švenčia kultūringiau

Šventinį savaitgalį drauge su policijos pareigūnais tvarką mieste užtikrino ir Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio, tautiečiai išmoko švęsti kultūringai.

Per kelias dienas užregistruoti tik keli viešosios tvarkos pažeidimai.

Specialistai tikrino, ar visi mugėje prekiavę verslininkai turėjo leidimus.

"Nustatytas vienas pažeidimas. Viena moteris, kuri prekiavo bižuterijos gaminiais, leidimo neturėjo. Ji teisinosi, kad jos prekystalis užima tik vieną kvadratinį metrą, o nuomotis buvo galima mažiausiai keturis kartus didesnį plotą", – pasakojo S.Valiulis.

Pasak jo, nelegaliai prekybininkei bus skirta bauda.

Taip pat buvo sulaukta ir vieno pranešimo apie įkaušusį šventės dalyvį, kuris užmigo viešoje vietoje.

Prekiavo sugedusiu maistu?

Ne visi ragavusieji šventinio šašlyko ir kitų patiekalų galėjo jausti saugūs.

Pasak Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko-valstybinio veterinarijos inspektoriaus Antano Baužos, šventėje parduodamo maisto kokybė buvo tikrinama visas tris dienas.

Iš viso vertintos 262 prekybos vietos.

"Dėl netinkamo maisto tvarkymo nustatyti 49 pažeidimai. Daugiausia jų – 15 dėl netinkamų produktų ir patiekalų laikymo sąlygų, 14 – dėl bendros higienos pažeidimų, 13 – dėl netinkamai prižiūrėtos įrangos, du – pažeidus asmens higienos reikalavimus, penki – dėl reikiamų dokumentų neturėjimo, produktų atsekamumo pažeidimų", –  komentavo A.Bauža.

Anot jo, visi prekybininkai buvo įspėti nedelsiant pašalinti trūkumus.

Prekybininkams buvo nurodyta įsigyti geriamojo vandens, atsivežti šaldymo įrenginius, tinkamai įrengti prekybos vietas, įsigyti valymo, dezinfekavimo priemonių, pateikti reikiamus dokumentus.

Vis dėlto vienas mugės prekeivis reikalavimų nepaisė net ir sulaukęs įspėjimo iš inspektorių.

Tokiomis sąlygomis bakterijos dauginasi kosminiu greičiu.

"Patikrinus prekybos vietą, buvo rasta pasenusių mėsos gaminių. Šaldytuvas, kuriame buvo laikomi šašlykai, neveikė. Tai žingsnis iki apsinuodijimo, kadangi lauke svilino didelis karštis. Tokiomis sąlygomis bakterijos dauginasi kosminiu greičiu. Klaipėdiečiui bus taikoma bauda", – pasakojo A.Bauža.

Dėl valymo priekaištų neturi

Po siautulingo savaitgalio miestą švarino darbininkai. Pirmadienį ryte dideliame plote centrinės miesto dalies šventės pėdsakų beveik nebuvo likę.

Darbininkai valė miesto gatves ir šaligatvius.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, pirmadienį popiet renginių vietos, viešosios erdvės jau buvo beveik sutvarkytos.

"Kai kur šaligatviai dar užteršti, juos reikės plauti. Rangovai dirba gerai, priekaištų neturime. Pastebėjome, kad kai kur yra išmindytų gėlių. Nežinau, kaip pavyks jas atsodinti. Darbo dar turime", – sakė I.Šakalienė.

Išvežė tonas šiukšlių

Bendrovės "Ecoservice Klaipėda" logistikos vadovas Rimantas Strakšys tikino, kad, šiemet švarinant miestą nuo šiukšlių, teko kaip reikiant paplušėti.

Vien tik iš senamiesčio išvežta apie 50 t atliekų.

Pirmadienį popiet visos atliekos jau buvo nugulusios sąvartyne.

Šventės dienomis dirbo trys ekipažai, kurie valė miestą.

"Palyginti su praėjusiais metais, šiemet darbo buvo daugiau. Kadangi buvo geras oras, sulaukta didesnio antplūdžio žmonių, tad ir atliekų kiekis kur kas didesnis" – komentavo R.Strakšys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

*

* portretas
Tos palapines su saslykais ir kitu maistu visada itartinos, kokia ten higiena gali buti, kai nera net tekancio vandens, viskas gaminama greit ir bet kaip. O muge isvis galetu kraustytis lauk ir skvero, ten ir geles, ir zole, sugruda visas, nutrypia viska. Anksciau muge budavo nuo senojo turgaus iki mazvydo alejos, gatveje, ir buvo erdvu ir gerai. Tokius skverus ir atgimimo aikste geriau renginiams skirtu, o ne turgui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių