Tvenkinį nevaldomai teršia šunys

Pietinės miesto dalies gyventojai – įniršę. Žardės tvenkinio pakrantes niokoja nusilengvinti čia atvedami keturkojai. Miesto tvarkdariai tikina teritoriją valantys nustatytu periodu, o kontrolieriai – nuolat tikrinantys neatsakingus šunų augintojus.

Pietinės miesto dalies gyventojai – įniršę. Žardės tvenkinio pakrantes niokoja nusilengvinti čia atvedami keturkojai. Miesto tvarkdariai tikina teritoriją valantys nustatytu periodu, o kontrolieriai – nuolat tikrinantys neatsakingus šunų augintojus.

Klaipėdiečiai, gyvenantys pietinėje miesto dalyje, ne juokais įpykę – Žardės tvenkinio prieigos nusėtos šunų ekskrementais ir šiukšlėmis.

Gyventojai tikina kasdien suskaičiuojantys dešimtis šunis vedžiojančių, tačiau jų "dovanėlių" nesurenkančių ar kitaip šiukšlinančių žmonių. Tiesa, sudrausminti jų nedrįstama, nes prisibijoma teršiančiųjų reakcijos.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pripažino, kad dėl netvarkos gaunama nemažai uostamiesčio gyventojų skundų.

Reaguojant į pranešimus, rengiami tikrinimai, o informacija apie užterštą teritoriją perduota uostamiesčio savivaldybės atstovams, prižiūrintiems tvarką mieste.

"Teritorija kuopiama tris kartus per savaitę, o vieną kartą per mėnesį ir pats tvenkinys", – informavo V.Valys.

Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai su uostamiesčio policijos pareigūnais nuolat organizuoja reidus, kurių metų kontroliuojama, ar klaipėdiečiai nepažeidžia gyvūnų laikymo taisyklių. Fiksuojama, ar keturkojai yra vakcinuoti nuo pasiutligės, ar surenkami jų ekskrementai, ar gyvūnai mieste nevaikštinėja be pavadėlių.

Šiemet už nerenkamus ekskrementus administraciniai teisės pažeidimų protokolai surašyti maždaug pusšimčiui Klaipėdos gyventojų.

Už tokį nusižengimą gresia įspėjimas arba bauda iki 200 litų, papildomai 500 litų baudą gali skirti ir Aplinkos ministerija už padarytą žalą gamtai. Jeigu pažeidimas užfiksuotas ne pirmą kartą – sankcijos griežtėja.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, jog Žardės tvenkinys ir teritorija aplink jį nėra palikta likimo valiai.

"Tvarkėme, tvarkome ir tvarkysime", – užtikrino L.Dūda.

Pašnekovo teigimu, neatsakingi klaipėdiečiai nuolat prišiukšlina tvenkinio pakrantes, tačiau stengiamasi, kad teritorija būtų kuo švaresnė.

Šiuo metu kaip tik planuojami pinigai kitų metų miesto tvarkymui. Žardės tvenkinio priežiūrai taip pat numatoma skirti lėšų. Kaip ir anksčiau, bus tvarkomos tvenkinio prieigos, planuojama išpjauti pakrantėje augančias nendres.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
aišku,nėra kaltų---tik šunys...oi.oi.oi ! ! ! :)))

ir dar

ir dar portretas
Savivaldybė sutvarkė priėjimą prie tvenkinio - išklojo trinkelėmis. Atvažiuokite p. Dūda pažiūrėti į labai kokybišką darbą - viskas išsiklaipę....

Vedžiojanti šunį aplink tvenkinį

Vedžiojanti šunį aplink tvenkinį portretas
Taip, vedžioju ten. Visada surenku (turiu maišelių ir kitiems pasiūlau, jei nesurenka). Bet man labiausiai akis bado aplink tvenkinį besimėtantys tušti alkoholio buteliai, panaudoti švirkštai arba patys narkomanai, bevaikštantys jau neaišku kurioj stadijoj. Čia didesnė bėda manau.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių