Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainiečių mokyklai – geros naujienos

2022-11-15 15:27

Patvirtinta – Tarptautinė Ukrainos mokykla gaus higienos pasą. Antradienį Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai pasirašė leidimą, patvirtindami, kad nuo šiol mokykla – valstybinė.

Gaila: kadangi mokykla neturėjo higienos paso, mokytojai kol kas dirbo be atlygio.
Gaila: kadangi mokykla neturėjo higienos paso, mokytojai kol kas dirbo be atlygio. / Justinos Lasauskaitės nuotr.

Spalio gale Visuomenės sveikatos centro specialistai nurodė mokyklos bendruomenei, ką reikia padaryti, kad pasas būtų suteiktas. Sąraše buvo 24 punktai.

Ne tik mokyklos bendruomenė, bet ir klaipėdiečiai ėmėsi darbo, remontui naudojo savo dažus, įrankius, dirbo per išeigines.

Žmonės klijavo plyteles, dažė sienas ir lubas, remontavo santechniką, rūpinosi, kaip užtaisyti nuomojamo pastato kieme duobes.

Anot Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovo Raimundo Grigaliūno, mokyklos patalpos pasikeitė neatpažįstamai.

"Taip, viskas patvirtinta, antradienį pasirašiau. Higienos pasą mokykla gaus. Jie tikrai daug nuveikė, daug padarė. Patalpos – neatpažįstamos, tualetai, kriauklės sutvarkyti, patalpos išdažytos. Dabar viskas jų rankose, darbo organizavimas priklauso nuo jų", – teigė R.Grigaliūnas.

Raimundas Grigaliūnas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Tarptautinės Ukrainos mokyklos padalinys įsikūrė Alyvų gatvėje 10, kur anksčiau mokydavosi Darbo biržos pasiųsti suaugusieji. Klaipėdiečiai prisimena, kad ten buvo ir klasės, ir valgykla.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų