Ukrainiečių mokyklos bendruomenė kreipėsi į klaipėdiečius: padėkite sutvarkyti patalpas

  • Teksto dydis:

Tarptautinės Ukrainos mokyklos Klaipėdoje bendruomenei – dar vienas iššūkis. Kad galėtų veikti, iki lapkričio 4-osios jai teks atlikti visą darbų sąrašą.

Nuo praėjusios savaitės vidurio mokyklos mokytojai, vaikų tėvai, Klaipėdoje gyvenantys ukrainiečiai, jiems prijaučiantys lietuviai renkasi į talkas.

Kad mokykla gautų higienos pasą, būtina atlikti 24 darbus. Mokykloje apsilankiusi specialistų komisija atidžiai apžiūrėjo patalpas, kuriose mokosi karo pabėgėlių vaikai, ir surašė būtinus pašalinti trūkumus.

Būtina mokyklos tualeto rekonstrukcija, glazūruotų plytelių klijavimas, ten kur jų trūksta, lubų ir sienų dažymas, apšvietimo sutvarkymas, duobių kieme užlopymas.

Pasiryžę atlikti visus šiuos darbus penktadienį į mokyklą rinkosi talkininkai.

Mokyklos vadovas Jevgenijus Kravčenka pasakojo, kad pirmiausia ketinta suskaičiuoti talkininkų pajėgas ir medžiagas trūkumams šalinti.

"Mums verkiant reikia dar trijų klozetų, jie galėtų būti net naudoti, bet tvarkingi. Žiūrėsime, kiek jau turime užuolaidų, kiek dažų. Viena aktualiausių problemų – kiemo tvarkymas. Šis laikas labai sudėtingas, daug žmonių poilsiauja ir yra išvykę. Prašytume padėti, jei kas gali, užasfaltuoti kiemo duobes. Kviečiame savanorius prisidėti prie mūsų komandos", – penktadienį kalbėjo J.Kravčenka.

Kviečiame savanorius prisidėti prie mūsų komandos.

Jis pasakojo, kad į talkas ateina ir lietuviai. Dalis jų yra seni karo pabėgėlių bičiuliai, kai kurie pagalbos prašymą išgirdo tik prieš dieną.

Vienas vyras pasisiūlė atlikti santechnikos darbus. Žmogus atėjo ne kaip įmonės ar kokio nors labdaros fondo atstovas. Jis tiesiog moka dirbti tam tikrus darbus, apžiūrėjo, kuo galėtų padėti, ir pažadėjo kitą dieną ateiti su darbo įrankiais.

Mokyklos bendruomenė kreipėsi į klaipėdiečius per socialinius tinklus, kvietė plytelių klojėjus, elektrikus, dažytojus ir šiaip norinčius prisidėti prie mokyklos gyvavimo žmones.

"Padėkite sutvarkyti patalpas! Švietimo ministerija davė terminą iki lapkričio 4 dienos. Tada pagaliau mokykla galės gauti patalpų higienos pasą, tada gausime ir "ministerijos krepšelį", o tai reiškia – mokyklos finansavimą... 40 mokytojų galės gauti ilgai lauktą atlyginimą, be kurio labai sunku visiems karo pabėgėliams egzistuoti, nuomotis būstą, mokėti už komunalinius patarnavimus, o dar ir valgyti reikia. Visa tai darome dėl savo vaikų", – kreipimesi į klaipėdiečius rašė mokyklos atstovai.

Priminsime, kad Tarptautinė Ukrainos mokykla Klaipėdos filialą įsteigė Alyvų gatvėje 10A.

Bendruomenės nariai ketina dirbti per visas išeigines. Kiekvienas savanoris gali atvykti tiesiai į mokyklą nuo 9 iki 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Jooo..matomai šitie žmonės pas mus ilgam..Padėtis fronte negerėja. Putinas vakar mėgino per Erdoganą eit į derybas bet Zelionkinas kaip užsuktas - "Krymas, Doneckas, Donbasas - naš ir iš viso eik nx iš Ukrainos" Na neišeis Putkinas taip viską palikęs. Jis jau pats įklimpo. Antra vertus argi Zelenskis nori kad dar daugiau teritorijų būtų užgrobta o ši žiema taptų pražūtim jo žmonėms? Taigi jau visi pietūs užgrobti, miestuose nėra elektros, sutrikęs tiekimas, prie vandens kasdien eilės lyg per II-jį Pasaulinį (kodėl mūsų žiniasklaida apie tai nerašo?) Dėl elektros nebuvimo sustojo viskas pradedant viešu transportu ir baigiant internetu. Nemanau kad ką tik paleistas amerikonų palydovas skirtas Ukrainai, kažkuo labai padės ukrainiečiams. Na gal tik su ryšiu. Bet jei nėra elektros tai kas iš to?..Išvada: Reikia karo baigties. Bet kokiom sąlygom.Jei Zelenskis ir toliau bus bukas ir užsispyręs kaip iki šiol - Ukrainos kataklizmas neišvengiamas...Ne jo pusėje yra žaidimo ,,kamuolys"..

to tai

to tai portretas
O ka sčia nuostabaus, rusai pas mus gyvena po 30-40 metų ir nekalba lietuviškai,nors moka, o ten gi okupantai amžinai grūdo į galvas okupantų kalbą visur...

tai

tai portretas
> Mokys ukrainiečių kalbos, nes "ukrainiečiai" iš Ukrainos ukrainietiškai moka ne geriau nei kinietiškai :)
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių