Ukrainos vaikai sugrįžo į vaikystę

  • Teksto dydis:

Bent vieną dieną karo pabėgėlių vaikai iš Ukrainos galėjo užsimiršti. Džiaugsmingas klegesys, spalvinga aplinka, pramogos ir besišypsantys žmonės grąžino vaikus ten, kur jiems ir vieta – į vaikystę.

Tokios emocijos sklido iš „Švyturio“ arenos, kur gegužės 7 d. įvyko nuo karo siaubo prieglobstį Klaipėdoje bei aplinkiniuose rajonuose radusių vaikų dienos stovykla. Kaip ir tikėtasi, joje sulaukta apie 1500 ukrainiečių vaikų su mamomis.

„Bičiulis TV prodiuseris Laurynas Šeškus, kartu su „Tūkstantmečio vaikais“ tokias stovyklas Vilniuje ir Kaune rengiantys jau ne vieną savaitgalį, pasiūlė pabandyti susitelkti ir Klaipėdoje. Su broliu Mindaugu nedelsiant ėmėmės veiklos ir sulaukėme stipraus kolegų palaikymo. Klaipėdos miesto ir krašto renginių organizatoriai suvienijo jėgas vardan kilnaus tikslo. „Ukrainos vaikai Lietuvoje: dienos stovykla Klaipėdoje“ nebūtų įvykusi ir be mūsų rėmėjų, partnerių, neformaliojo ugdymo Klaipėdoje įstaigų, savanorių, daugybės geros valios klaipėdiečių, kurie skyrė lėšų, produktų, žaislų. Ir visų mūsų dėka stebuklas įvyko! Esame be galo dėkingi visiems prisidėjusiems ir tikimės, jog ateityje kartu nuveiksime dar daugiau! Slava Ukraini!“ – emociškai kalbėjo vienas iš renginio organizatorių prodiuseris Gintaras Bendžius.

Organizatorių nuotr.

„Džiaugiuosi, kad per tokį trumpą laiką šiam renginiui pavyko sutelkti tiek daug bendraminčių, kurie prisidėjo tiek savo paslaugomis, tiek lėšomis, tiek savo darbu. Be visų pagalbos ir susivienijimo toks renginys, ko gero, nebūtų įvykęs, tad tariame didelį ačiū visiems prisidėjusiems bei dalyvavusiems“, – sakė vienas iš organizatorių – Jevgenijus Sokolovas.

Dienos stovykloje vaikų laukė pačios įvairiausios veiklos: rankdarbiai, šachmatai, vaizdo bei grimo dirbtuvės, inkilų gamyba, eksperimentinio kūrybinio mąstymo laboratorija, kinas, animatoriai, sporto užsiėmimai, robotų kovos, šokiai, koncertavo laisvalaikio centrų kolektyvai, veikė būgnų pamokėlė, didžėjų mokykla. Buvo ir vaišių – nuo paprastos košės iki spragėsių.

Šurmuliui užtilus, bet gerai emocijai dar neatslūgus, G. Bendžius prasitarė apie ateities planą – surengti Ukrainos vaikams vasaros stovyklą. Atrodo, kad laimingos vaikystės diena pasidaugins ir turės tęsinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių