Uostamiesčio centre – benamių oazė

Prie Herkaus Manto gatvėje esančio buvusio "Vaivos" kino teatro pastato sunešti seni baldai bado klaipėdiečių akis. Miesto tvarką prižiūrintys kontrolieriai tikino, kad tokios veikiausiai benamių įrengtos oazės nebus toleruojamos.

Uostamiesčio gyventojai pastebėjo, kad jau kuris laikas prie šiuo metu tuščio pastato sutempti baldai tapo lauko pramogų vieta. Praeiviai ir aplinkiniai gyventojai svarstė, jog, ko gero, tai – asocialių asmenų darbas.

Pora padėvėtų fotelių, čiužinys ir paliktos striukės byloja, kad kartkartėmis gryname ore čia poilsiauja benamiai.

Klaipėdos miesto savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis patikino, kad vos gavę signalą apie netvarką uostamiestyje, atsakingi specialistai reaguoja į pranešimus.

"Artimiausiu metu nuvyksime prie buvusio "Vaivos" kino teatro ir pažiūrėsime, kas ten darosi: ar galima atsekti benamių pėdsakus, ar tiesiog reikia sutvarkyti šiukšlyną. Tolesni veiksmai priklausys nuo to, kam priklauso sklypas, kuriame yra netvarka. Veikiausiai šiuo atveju teritorija yra išnuomota privačiam asmeniui. Jei tai pasitvirtins, savininkui bus pranešta, kad susitvarkytų", – paaiškino M.Poimanskis.

Pasak jo, privačių sklypų savininkai privalo palaikyti tvarką ir, reikalui esant, išsikuopti.

Kaip teigė M.Poimanskis, Klaipėdoje benamių į vieną krūvą sunešti baldai, rakandai ar šiukšlės nėra naujiena.

"Tokie šiukšlynai išdygsta spontaniškai. Taip jau yra, kad sutvarkome vieną vietą, tačiau tokios erdvės pasisėdėjimui labai greitai atsiranda kažkur kitur. Kontroliuoti šį procesą yra sudėtinga. Kai žmogus nori atsisėsti į krūmus, jis ir atsisės. Galima juos iškirsti, tačiau tie, kurie nori, ras kitus krūmus", – kalbėjo poskyrio vedėjas.

M.Poimanskis patikino, kad visi gyventojų skundai yra fiksuojami, tikrinami, o rasti viešosios tvarkos pažeidimai ištaisomi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Janinas

Janinas portretas
P.S. Pagalvojau:susėda bičiukai ir žiūri į apylinkės teismo turtuolius...:) Lietuvos kontrastai:)

Janinas

Janinas portretas
Benamių daugėja ne dėl to, kad namų nestato. Tauta baigiama nugirdyti, pašalpiniai gimdo dar daugiau pašalpinių, dirbti jie nebenori, gyventi, kaip visi, taip pat...

Neatpazinau

Neatpazinau portretas
...Ar cia tikrai vieta prie buvusio "Vaivos" ? Taryb.laikais buvo vienas puikiausiu Kinoteatru ...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių