Uostamiesčio ergoterapeutams – tarptautinis pripažinimas

Žinią apie ergoterapiją bei jos naudą pacientams – būtina skleisti. Tokiomis mintimis vadovaujasi Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakulteto Reabilitacijos katedros darbuotojai ir akcentuoja, kad visuomenėje turėtų būti labiau skatinami nemedikamentiniai gydymo būdai.

Žinią apie ergoterapiją bei jos naudą pacientams – būtina skleisti. Tokiomis mintimis vadovaujasi Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakulteto Reabilitacijos katedros darbuotojai ir akcentuoja, kad visuomenėje turėtų būti labiau skatinami nemedikamentiniai gydymo būdai.

Tarptautinis pripažinimas

Tarptautinės ergoterapijos dienos išvakarėse, spalio mėnesio pabaigoje, Reabilitacijos katedra surengė mokslinę-praktinę konferenciją "Kūrybiški metodai reabilitacijoje: geroji patirtis sveikatos priežiūros ir ugdymo įstaigose", kuri šiemet buvo jubiliejinė.

Penktąją konferenciją vainikavo ne tik didžiausias dalyvių skaičius iš Lietuvos miestų, svečių dalyvavimas, bet ir džiugi žinia, kad spalio 22 d. Lietuvos ergoterapeutų draugija priimta į tarptautinę organizaciją ir tapo Europos ergoterapeutų tarybos (COTEC) nare. Tai – ypatingas tarptautinis pripažinimas visos Lietuvos ergoterapeutams.

Šventinę konferenciją dainomis pradėjo Klaipėdos ir Telšių regiono aklųjų kultūros centro folkloro ansamblis "Spingsulė", vadovaujamas Sigitos Mačernienės. Savo pasirodymu ansamblis simboliškai parodė, jog regos negalios ištikti žmonės gali būti naudingi ir reikalingi visuomenėje.

Sulaukė susidomėjimo

Konferencijoje dalyvavo daugiau nei 150 dalyvių iš įvairių Lietuvos aukštojo mokslo, medicinos, socialinės gerovės ir ugdymo įstaigų. Sulaukta viešnios iš tolimojo Krasnojarsko medicinos universiteto, kuri ne tik parengė pranešimą, bet ir pristatė savo aukštąją mokyklą, išreikšdama jos siekį ateityje bendradarbiauti su KU.

Dalyviai turėjo galimybę praktiškai susipažinti su vienu iš keleto ekspresyvių terapijų metodų praktinio patyrimo grupėse "Susipažinkite – socialinė klounada", "Judesio ir šokio terapija" bei "Taikomosios dramos galimybės".

KU Reabilitacijos katedros lektorė Salomėja Burneikaitė džiaugėsi, jog konferencija jau turi savo publiką visoje Lietuvoje.

"Tai – ne tik ergoterapeutai ar kineziterapeutai, bet ir žmonės, taikantys ekspresyviąsias terapijas įvairiose gyvenimo srityse. Šiais metais sulaukėme pedagogų, socialinių darbuotojų, žmonių, dirbančių su specialių poreikių vaikais ar pagyvenusiais asmenimis. Konferencija domėjosi tie, kurie nori save išreikšti ir rasti gyvenimo prasmę", – sakė S.Burneikaitė.

Įsidarbina lengvai

Jos teigimu, kalbėti apie ergoterapiją šiomis dienomis būtina.

"Per šešerius KU Reabilitacijos katedros egzistavimo metus galime pasidžiaugti ne tik sudarytomis programomis, įdomiomis paskaitomis bei praktiniais užsiėmimais, bet ir faktu, jog studijas baigę studentai yra laukiami darbo rinkoje. Vienas geriausių pavyzdžių – Klaipėdos jūrininkų ligoninės Psichiatrijos departamentas, įsikūręs Švėkšnoje, kuriame su žmonėmis, kamuojamais psichikos problemų ar priklausomybių, dirba net trys mūsų katedroje ergoterapijos studijas baigę jaunuoliai", – pasakojo S.Burneikaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių