Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio gyventojai Jūros šventei rengia spektaklį

2013-07-08 13:53
Uostamiesčio gyventojai Jūros šventei rengia spektaklį
Uostamiesčio gyventojai Jūros šventei rengia spektaklį / Organizatorių archyvo nuotr.

Jūros šventei originalią idėją pasiūlę jaunieji uostamiesčio Dramos teatro artistai buvo nustebinti miestiečių entuziazmo.

Idėjos autoriai gali būti visiškai ramūs, jog viešas spektaklis, kuriame vaidmenis kurs paprasti klaipėdiečiai, dienos šviesą tikrai išvys. Bent jau potencialių aktorių trupei nepritrūks.

Kaip žadama, linksmą gatvės spektaklį „Spausk nuotykį“ publika išvys antrąją Jūros šventės dieną, liepos 27-ąją, 14 val. Teatro aikštėje.

Vienas šio projekto iniciatorių Darius Ramašauskas pasakojo, kad jau užsiregistravo per 20 šiame spektaklyje norinčių vaidinti klaipėdiečių. Potencialių aktorių paraiškų dar laukiama iki liepos 10-osios elektroniniu paštu [email protected].

„Buvo šiokių tokių abejonių, kad gal žmonės bus kuklūs, santūrus, niekas nesiregistruos. Tačiau jau pirmą dieną, kai apie tai buvo paskelbta žinia, sulaukėme nemažai norinčiųjų. Beveik išsigandome, kad jei žmonės ir toliau taip aktyviai registruosis, bus masinis renginys“, – teigė pašnekovas.

Anot D.Ramašausko, jau užsiregistravusiųjų trupė – marga.

„Iš mūsų pačių aplinkos yra tik viena darbuotoja iš Dramos teatro, o visi kiti – nežinau, gal tai mūsų žiūrovai? Sulaukėme įvairiausio amžiaus norinčiųjų – nuo vaikų iki vyresnių žmonių, žinoma, daugiau jaunimo ir, kaip visada, aktyvesnės merginos“, – kalbėjo pašnekovas.

Pasak jo, galutinis rezultatas priklausys nuo pačių aktorių – kiek jų užsiregistruos, kokie tai bus žmonės.

„Faktiškai jie bus ir medžiaga, ir patys dalyviai. Ar pavyks suvaldyti procesą, baimių neturime. Juk niekas neįpareigoja pateikti spektaklio teatrų festivaliui, leidžiamės į improvizacinį dalyką. O jei žmonės ateina patys, noriai, manau, susišnekėsime ir rezultatas bus geras“, – vylėsi D.Ramašauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų