Uostamiesčio konservatoriai traukiasi į opoziciją

  • Teksto dydis:

Nors Klaipėdos mero postą laimėjęs Arvydas Vaitkus dar oficialiai nepatvirtino valdančiosios daugumos politinės sudėties, jo buvęs konkurentas, Seimo narys Audrius Petrošius jau išplatino žinią, kad uostamiesčio konservatoriai traukiasi į opoziciją.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos (TS-LKD) narys, buvęs kandidatas Klaipėdos miesto mero rinkimuose A. Petrošius pranešė, kad naujai išrinktoje Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje konservatorių komanda, atstovausianti miestiečiams ateinančius ketverius metus, priėmė sprendimą dirbti opozicijoje.

Tokį sprendimą dar turės patvirtinti TS-LKD Klaipėdos skyriaus taryba.

Seimo narys, argumentuodamas dėl darbo opozicijoje, ne tik akcentavo klaipėdiečių balsavimu išreikštą pasitikėjimą konservatoriškomis vertybėmis bei naujo Klaipėdos amžiaus idėjomis, tačiau pabrėžė ir kontrastą su besiformuojančia valdančiąja dauguma, jos politinės etikos standartais, programinėmis nuostatomis ar pareiškimais.

„Nematome galimybės dirbti bendruose koaliciniuose dariniuose su politine jėga, kurios kandidatas Klaipėdos mero rinkimuose ir sąrašo vedlys Remigijus Žemaitaitis visą rinkiminę kampaniją grindė rinkėjų apgaudinėjimu ir visuomenės grupių priešinimu, nors pats sau nekėlė jokių politinės etikos standartų. R. Žemaitaitis, rinkiminės kampanijos metu užtikrintai teigęs dirbsiantis miesto taryboje, jeigu būtų išrinktas, iškart pasibaigus rinkimams priėmė priešingą sprendimą – atsisakyti Klaipėdos miesto tarybos nario mandato“, – teigė A. Petrošius.

Konservatorių komanda žada dirbti konstruktyviai, vadovaujantis teisingų sprendimų principu, kai yra pritariama kokybiškiems projektams, tačiau kritiškai vertinami klaipėdiečiams nepalankūs ar miestui žalingi pasiūlymai.

„Tiek aš, tiek naujai išrinkti tarybos nariai esame atviri visiems kokybiškiems, savalaikiams, skaidriems sprendimams. Jiems komanda tikrai pritars. Tačiau neabejotinai, kaip ir priklauso opozicijai, kelsime klausimus, kritikuosime, kur bus reikalinga, kad apgintume miestiečių interesus, tokį požiūrį, esu tikras, palaikys ir skyriaus taryba“, – pabrėžė Seimo narys.

A. Petrošius ir toliau žada užtikrinti bendradarbiavimą tarp Klaipėdos ir Vilniaus, siekiant geriausių sprendimų miestui ir miestiečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisingas

Teisingas portretas
Mieli konservatnykų fanatikai, kaip sakė jūsų mylima žydra kumelė “rinkimai baigėsi, pakentėkite keturis metus”. Su Kaunu ir Klaipėda viskas bus gerai, kad tik per keturis metus megztaberečiai portugalai nenugriautų Gedimino bokšto.

77777

77777 portretas
Malonu girdėti kad marsrutnikas neturės ištakos saunu

Teisingas

Teisingas portretas
Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys ,Alytus ,Marijampolė išsivalė nuo konservatorių. Liko tik Išsivalymas Vilniuje . Subėgę Vilnių kaimiečiai nesuprato už ką balsuoja.
VISI KOMENTARAI 127

Galerijos

Daugiau straipsnių