Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio merui – nauja sekretorė

2012-08-03 17:09
Uostamiesčio merui – nauja sekretorė
Uostamiesčio merui – nauja sekretorė / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas su savo būsimąja sekretore susipažins tik pirmąją jos darbo dieną. Vykusiame konkurse šiai vietai užimti uostamiesčio vadovas neturėjo galimybės pasikalbėti su jo dalyviais.

Konkursas mero sekretorės vietai užimti buvo surengtas miesto jubiliejaus dieną, kai V.Grubliauskas buvo priverstas dalyvauti daugybėje renginių, lydėti Klaipėdoje viešėjusią šalies Prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Visos trys konkurse dalyvavusios pretendentės, anot miesto tarybos sekretorės Vaidos Žvikienės, buvo merginos iki 30 metų, turinčios patirties valstybės tarnyboje.

Paklausta, kodėl, jos nuomone, konkursas sudomino tiek mažai pretendenčių, V.Žvikienė svarstė, kad daugelį galėjo išgąsdinti atsakingos pareigos ir keliami reikalavimai.

„Mero sekretorė ne tik turi atsiliepti telefonu, bet ir mokėti rengti miesto tarybos sprendimų projektus. Be to, buvo reikalaujama, kad pretendentai mokėtų anglų ir rusų kalbas, o pastarąja susikalbėti gali retas jaunas žmogus“, – teigė V.Žvikienė.

Konkurse dalyvėms reikėjo laikyti egzaminą raštu – spręsti testą, sudarytą iš klausimų apie teisės aktus. Dar vienas išbandymas – pokalbis su komisija.

Nors konkurso nugalėtoja yra žinoma, jos pavardės V.Žvikienė neįvardijo, nes skelbti laimėtojos negalima, kol nesibaigė konkurso rezultatų apskundimo terminas. Jis baigsis kitą pirmadienį.

Miesto tarybos sekretorės teigimu, išrinkta mero sekretorė yra kompetentinga, nes jos atotrūkis nuo kitų dalyvių buvo akivaizdus.

Naujoji mero sekretorė per mėnesį turėtų uždirbti apie 2 tūkst. litų neatskaičius mokesčių.

V.Grubliauskas be nuolatinės sekretorės liko maždaug prieš pusantro mėnesio, kai į Viešosios tvarkos skyrių perėjo dirbti mero pagalbininkė Daiva Breivytė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų