Uostamiesčio morgo rekonstrukcija įstrigo

Prieš daugiau nei metus pradėtos morgo rekonstrukcijos pabaigos dar nematyti, nes trūksta pinigų.

„Rekonstrukcijos darbus finansuoja Vyriausybė, tad tik ji gali žinoti, kada ir kiek bus skirta pinigų“, - teigė Mykolo Romerio universiteto Teismo medicinos instituto Klaipėdos skyriaus vadovas Vidmantas Armonas.

Didžioji dalis remonto darbų ligoninių miestelyje esančiose patalpose jau yra atlikta, tačiau pinigų pritrūko įrangai.

Kol sprendžiamas finansavimo klausimas, naudojamasi proga patobulinti rekonstrukcijos projektą. Nauji pasiūlymai vakar buvo svarstomi Nuolatinėje statybų komisijoje.

„Vienas pasiūlymų - pakeisti pastato spalvą, kad įsilietume į bendrą koloritą. Siūlome, kad pastatas taptų gelsvas, o ne raudonų plytų, koks yra dabar“, - teigė V.Armonas.

Antrasis pasiūlymas- įėjimą, pro kurį į morgą būtų atvežami žuvusieji ir atiduodami velionių kūnai, nuo aplinkos atskirta atskira tvorele.

„Esmė ta, kad po rekonstrukcijos šiose patalpose įsikurs visi mūsų skyriai. Iki šiol Klaipėdos teismo medicinos įstaigos buvo išmėtytos po miestą, tad mes pirmiausia siekėme, kad Vakarų Lietuvos gyventojams būtų patogu. Siūlysime vieno langelio principą: ar teisėsaugai reikia teismo medicinos ekspertizės, ar tyrimų gyviems nukentėjusiems asmenims, paslaugas jie gaus vienoje vietoje. Todėl nesinori, kad žuvusių žmonių atvežimas taptų paradiniu dalyku, norime, kad įėjimas būtų atskirtas“, - priežastį įvardijo V.Armonas.

Rekonstruotame Klaipėdos morge bus laukiamasis interesantams, receptūros ir dokumentų skyrius, nukentėjusių asmenų priimamasis, mirusiųjų laikymo patalpos, operacinė, laboratorija, darbuotojams skirtos erdvės.


Šiame straipsnyje: lavoninėmorgas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių