Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio neįgaliesiems – du centrai

2015-11-10 15:21

Tam, kad intelekto sutrikimų turinčių asmenų gyvenimo sąlygos taptų geresnės, uostamiestyje duris atvėrė dvi įstaigos – į naujas patalpas persikėlusi "Klaipėdos lakštutė" ir "Gyvenimo namai".

Neįgaliųjų centras "Klaipėdos lakštutė" ir jo direktorė D.Daukantienė šventė įkurtuves.

Tam, kad intelekto sutrikimų turinčių asmenų gyvenimo sąlygos taptų geresnės, uostamiestyje duris atvėrė dvi įstaigos – į naujas patalpas persikėlusi "Klaipėdos lakštutė" ir "Gyvenimo namai".

Platus paslaugų spektras

Antradienį buvusioje A.Rubliovo mokykloje vyko oficiali naujų globos namų atidarymo šventė.

Viešojoje įstaigoje "Gyvenimo namai", įsikūrusioje adresu Debreceno g. 48, bus teikiama ilgalaikė socialinė priežiūra. Iš viso čia gyventi galės trys dešimtys protinę negalią turinčių klaipėdiečių.

Globos namuose bus teikiama ne tik socialinė bei medicininė pagalba, bet ir laisvalaikio organizavimo, maitinimo paslaugas.

Taip pat penkios vietos bus suteiktos laikinojo atokvėpio galimybei. Įstaigoje globoti bus priimami pilnametystės sulaukę klaipėdiečiai su savivaldybės siuntimu.

Norintieji gyventi šioje įstaigoje turės skirti 80 proc. savo turimų pajamų, likusią sumos dalį už neįgalųjį sumokės uostamiesčio savivaldybė.

Jaučia susidomėjimą

Anot Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos "Klaipėdos viltis" vadovės Janinos Tulabienės, naujos patalpos palengvins šių žmonių buitį bei suteiks galimybę atsikvėpti jų artimiesiems.

Planuojama, kad neįgalieji čia apsigyvens vėliausiai gruodį.

"Žmonės jau teiraujasi, šiuo metu devyni neįgalieji gyvena kitose patalpose. Tačiau tik tol, kol bus paruošti visi reikiami dokumentai. Deja, ne viskas nuo mūsų priklauso", – sakė pašnekovė.

Lankytojus sieks užimti

Džiaugsmingi plojimai antradienį skambėjo ir neįgaliųjų centre "Klaipėdos lakštutė", švenčiančiame savo įkurtuves. Renovuotose patalpose, esančiose adresu Panevėžio g. 2, įsikūrusiame centre taip pat teikiama dienos socialinė globa asmenims su proto negalia.

Buvusios "Medeinės" mokyklos trečiojo aukšto patalpose buvo atliktas remontas bei įsigyta visa reikalinga įranga, baldai, sutvarkyta lauko aplinka. Darbų rangovas – bendrovė "Lyderio grupė".

Čia teikiamos dienos socialinės globos paslaugos 40-čiai asmenų, turinčių proto negalią. Iš jų 20 – su sunkia negalia. Centre vykdomos užimtumo veiklos – rankdarbiai, dailė, muzika, namų ruoša, šokio judesio terapija. Šias paslaugas teikia socialiniai darbuotojai, ergoterapeutas, kineziterapeutas, psichologas ir kiti specialistai.

Siekis – nuspalvinti gyvenimą

Antradienį vyko oficiali atidarymo ceremonija, kurios metu kunigas pašventino nauja patalpas. Taip pat už neįgaliųjų centro bendruomenę Klaipėdos Šv. Kazimiero parapijos bažnyčioje buvo laikomos Šv. Mišios.

Sėkmės savo veikloje linkėjo ir miesto meras Vytautas Grubliauskas.

"Džiugu, kad gražiai ir jaukiai sutvarkyta aplinka galės džiaugtis šio centro lankytojai – patys svarbiausi jo žmonės. O mūsų visų pareiga jų gyvenimą padaryti kuo spalvingesnį", – sakė meras, centro direktorei Danutei Daukantienei teikdamas Klaipėdos miesto simbolį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų