Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio planuose – nauja poliklinika

2017-02-24 13:43

Klaipėdos stomatologijos poliklinikos laukia reorganizavimas. Ji bus prijungta prie Jūrininkų sveikatos priežiūros centro. Svarstoma, ar po pertvarkų įstaigai nereikėtų statyti naujo pastato, kur ši galėtų įsikurti.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos stomatologijos poliklinikos reorganizavimui, prijungiant prie Jūrininkų sveikatos priežiūros centro, pritarė miesto taryba.

Mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė tvirtino, kad tai dar tik kelio pradžia – duotas leidimas pradėti procesą. Toliau reikės parengti reorganizavimo sąlygas. Planuojama, kad jos miesto tarybai bus teikiamos tvirtinti kovą.

„Buvo atlikta galimybių studija, ką reikėtų daryti su Klaipėdos stomatologijos poliklinika. Ji buvo pristatyta Tarybos kolegijai. Apsispręsta judėti minėta linkme“, – tvirtino vicemerė.

J.Simonavičiūtė atkreipė dėmesį, kad yra ženkliai sumažėjęs besinaudojančių Klaipėdos stomatologijos poliklinikos paslaugomis miestiečių skaičius.

Tad savivaldybei neapsimoka išlaikyti Pievų take esančio pastato, kuriame įsikūrusi įstaiga. Jūrininkų sveikatos priežiūros centras yra įsikūręs bendrabučio, esančio Taikos prospekte, pirmame aukšte. Šios patalpos taip pat priklauso savivaldybei.

Tačiau atkreipiamas dėmesys, kad ligoniams ši vieta nėra patogi – trūksta vietos automobiliams.

„Pagrindinis pertvarkos tikslas – geresnis klaipėdiečių aptarnavimas. Yra du lygiai – medicininės paslaugos ir aplinka. Tad reikia apsvarstyti, ar geriau Jūrininkų sveikatos priežiūros centrą perkelti į Pievų taką, ar statyti naują pastatą, kur įsikurtų įstaiga po pertvarkos“, – komentavo vicemerė.

Pasak J.Simonavičiūtės, geriausia, kad Jūrininkų centras įsikurtų ne šiaurinėje miesto dalyje, o apie miesto vidurį, ties Bijūnų gatve. Tai būtų patogiau miestiečiams.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė tvirtino, kad linkstama siūlyti statyti naują pastatą, o Stomatologijos poliklinikos pastatą leisti privatizuoti.

Tačiau pabrėžiama, kad viskas paaiškės įvertinus išlaidas – kas būtų pigiau atnaujinti esamą pastatą ar statyti naują. Tai dabar yra daroma.

Tarybos nariai domėjosi, kiek darbuotojų palies dabartinis sprendimas. Paaiškinta, kad tik administraciją. Daugiau darbuotojų nežadama keisti. Taip pat pabrėžta, kad įstaigų darbuotojai informuoti apie pertvarkas ir jokių prieštaravimų nesulaukta.

Akcentuota, kad reorganizacija – ne vienos dienos darbas. Planuojama, kad minėtos pertvarkos truks iki spalio 1-osios. Tvirtinama, kad proceso metu pacientai jokių nepatogumų nepatirs.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų