Uostamiesčio senasis turgus lipa iš duobės

Senasis turgus pradėjo lipti iš duobės. Prekyvietės pajamos per mėnesį vidutiniškai išaugo 25 proc. Įstaiga atsisakė ir dalies darbuotojų, planuoja parduoti kai kuriuos pastatus.

Senasis turgus pradėjo lipti iš duobės. Prekyvietės pajamos per mėnesį vidutiniškai išaugo 25 proc. Įstaiga atsisakė ir dalies darbuotojų, planuoja parduoti kai kuriuos pastatus.

Įmonės „Senasis turgus“ veikla penktadienį buvo pristatyta miesto tarybos Kontrolės komitete.

Bendrovės direktoriaus Arvydas Gaudiešius politikams pasakojo, kad pradėjo darbuotis nuo balandžio pabaigos ir rado nepatenkinamą situaciją. Per mėnesį vidutiniškai surenkama 25 proc. daugiau pajamų.

Pasak vadovo, balandį senasis turgus surinko per 59 tūkst. litų – net mažiau nei praėjusių metų tą patį mėnesį. Tada pajamos siekė apie 63 tūkst. litų.

„Matyt, vadovė prieš išėjimą buvo atsipalaidavusi“, – svarstė vadovas.

Gegužę senasis turgus surinko 101 tūkst., birželį – per 104 tūkst., liepą – beveik 102 tūkst., rugpjūtį – apie 98 tūkst. litų. Pavyzdžiui pernai gegužę buvo surinkta apie 80 tūkst., birželį – 79 tūkst. litų.

Komiteto nariai domėjosi, dėl kokių priežasčių išaugo pajamos.

A.Gaudiešius tvirtino, jog vietų nuomos kaina nesikeitė. Tačiau vykdoma didesnė pinigų surinkimo kontrolė, atsivedama naujų prekeivių.

„Žinoma, nauji prekeiviai pamatę darbo sąlygas nelabai nori čia dirbti. Sako, kai atliksite rekonstrukciją, tada kvieskite. Išlaikyti ir tuos pačius prekeivius sudėtinga“, – tvirtino vadovas.

Anot A.Gaudiešiaus, problemų kyla ir dėl darbuotojų, kurie neatostogavo po 120, 108, 160 dienų. Jis teigė, kad vyksta nuoseklus darbuotojų skaičiaus mažinimas. Anksčiau buvo 29 etatai, dabar – 21.

„Atsisakome visko, ko nereikia. Neliko direktoriaus pavaduotojos, sumažintas inspektorių, techninio personalo skaičius. Kai kas nors sulūžta, geriau samdome įmonę“, – tvirtino vadovas.

A.Gaudiešius tvirtino, kad norima parduoti ir kai kuriuos nereikalingus statinius. Valdyba davė sutikimą parduoti sandėlius, esančius Šilutės plente. Jų plotas apie 1 tūkst. kvadratinių metrų.

„Šie sandėliai nenaudojami jau kokį 15 metų. Virš durų auga berželis, kurio skersmuo apie 10 centimetrų“, – pasakojo vadovas.

Pasak jo, problemų kyla ir dėl viešo tualeto, kuris neveikia 2,5 metų. Jį svarstyta parduoti, tačiau kol kas atsisakyta, nes jam priklauso didelis žemės sklypas. Tualetas yra įrenginėjamas prekybos salėje.

A.Gaudiešius tvirtino nežinąs, ar besutiktų vadovauti tokiai įstaigai.

„Bijau žiemos. Neaišku, kaip bus su šildymu, kurio nėra. Kai kurios pertvaros griūva. Be to, žiemą mažesnės pajamos. Sprendžiame ir rekonstrukcijos klausimą“, – teigė vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nemirtinga

nemirtinga portretas
su ukininkais tik rudeni dziagsites.Turgu pakels tik mazinamos vietu kainos.Kuo daugiau prekiautoju tuo daugiau pirkeju.Idomus JUS ZMONES !Nejaugi naujas vadovas vienas atgaivins turgu? Turite patys visi prisideti gerais darbais o ne gylintis kas dirba,kiek dirba. Turbut noretumete kad s.t.vadovas butu ir ukininkas,ir policininkas.ir pakeltu jusu ikvepima ateiti i senamiescio sirdi apsiprekinti.

doc

doc portretas
Noreciau kad senasis turgus pagaliau atsigautu. Ir kad kuo daugiau jame butu svieziu darzoviu ir vaisiu - isaugintu ukininku o ne tu supermarketiniu.

Gaiva

Gaiva portretas
Gaivinkit turgų!!! Gera vieta, miestiečiams jo labai reikia. Kuo daugiau ūkininkų , o ne perpardavinėtojų, tuo turgus bus pilnesnis žmonių , kurie mielai lankysis čia.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių