Uostamiesčio tautinės bendruomenės – už Ukrainą

Kovo 6-ąją klaipėdiečiai ir miesto svečiai buvo kviečiami prie Arkos paminklo sudalyvauti renginyje-akcijoje „Klaipėdos tautinės bendruomenės prieš Rusijos karą su Ukraina“. Susirinkusiuosius džiugino Klaipėdos tautinių mažumų meninių kolektyvų dainos.

Pasveikinti atvyko uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

„Pirmasis ženklas, kurį norime nusiųsti mūsų broliams ir seserims Ukrainoje, kad mes esame ir būsime kartu su jumis. Jeigu reikėtų paklausti, koks himnas pasaulyje dabar yra populiariausias, veikiausiai nekiltų klausimų. Jeigu paklaustumėte, kokie žodžiai dabar pasaulyje tariami dažniausiai, tai būtų „Slava Ukraini“, jie tapo pažįstami ir artimi geros valios bei šviesaus proto žmonėms. Šiandieną, būdami čia, turime suvokti, kad tai yra mūsų tvirto apsisprendimo ženklas. Turime rodyti pavyzdį. Negalime kalbėti, kad tai yra toli ir mūsų nepalies. Linkiu susikaupti, gebėti atskirti tiesą nuo brukamos dezinformacijos. Gebėkime suvokti, kad mūsų susitelkimas – mūsų jėga. Būkime susitelkę, būkime tvirti. Slava Ukraini!“, – linkėjo meras.

Jeigu paklaustumėte, kokie žodžiai dabar pasaulyje tariami dažniausiai, tai būtų „Slava Ukraini“, jie tapo pažįstami ir artimi geros valios bei šviesaus proto žmonėms.

Scenoje pasirodė ukrainiečių kultūros ir švietimo centro „Rodyna“ vokalinis trio „Čary“, solistė Viktorija Poleckė, ukrainiečių tradicinės kultūros ir folkloro klubo „Prosvit“ solistė Irena Petrulionienė, vokiečių bendrijos jaunimas, vokalinis ansamblis „Laiko spalvos“, armėnų bendruomenės „Van“ atstovas, solistas Ignas Stonkus, rusų folkloro asociacijos ansamblis „Vėčiora“, baltarusių ansamblio „Kupalinka“ solistė Valentina Snigur, žydų bendrijos atstovė, solistė Maja Tarachovskaja.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojepalaikymasKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių