Uostamiestyje jau įrengtas Sakurų parkas

Tarp Žvejų rūmų ir Klaipėdos Naujosios apaštalų bažnyčios, maždaug hektaro dydžio teritorijoje, jau įrengtas Sakurų parkas. Liko smulkūs žolės apželdinimo darbai, tačiau realiai šios erdvės estetiką bus galima įvertinti tik tada, kai sužydės sakuros.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė, kuravusi šį projektą, patvirtino, kad parko įrengimo darbai faktiškai pabaigti.

"Yra įrengti pėsčiųjų takai, sutvarkytas tvenkinys ir sala jame, pastatyta vaikų žaidimų aikštelė, tualetas, pasodintos sakuros, kitų želdiniai. Suformuotas įėjimas į parką, sudėti mažosios architektūros elementai, liko tik pasėti žolę ir pastatyti stendą", – teigė I. Kubilienė.

Šioje teritorijoje gruntas buvo nestabilus, todėl kuriam laikui teko stabdyti darbus, tikslinti projektą, stiprinti gruntą, įrengti papildomą drenažą.

Pagal projektą penkialapio sakuros žiedo formos tvenkinio viduryje buvo įrengta nedidelė, augalais apsodinta sala su japoniška pušimi ir tradiciniam japoniškam sodui būdingu akmeniniu žibintu.

Palaukime žydėjimo.

Šalia tvenkinio atsirado poilsio aikštelė su suolų ir lauko akmenų kompozicija, taip pat čia įrengtas stacionarus tualetas.

Pasodinus apie 50 dviejų rūšių sakurų, kalninių juodųjų pušų, azalijų, rododendrų ir kitų augalų, vietoj buvusio pelkyno, kuriame ne taip seniai perėjo vandens paukščiai, atsirado nauja patraukli poilsio erdvė klaipėdiečiams.

Tiesa, ji kol kas dar oficialiai neatverta, nes aplinkui tebestūkso statybinės tvoros.

Sakurų parko projektas kainavo daugiau nei milijoną eurų.

"Dar anksti vertinti, bet prisiminus, kad anksčiau čia buvo tik laukinė pieva, manau, jog permainos ypač šalia gyvenantiems žmonėms turėtų patikti. Tai nedidelis jaukus parkas poilsiui, kiek kitoks nei likę Klaipėdos parkai. Žinoma, reikia palaukti, kol pražys sakuros, tada pamatysime tikrąjį vaizdą, nes dabar tų medelių net nematyti. Palaukime žydėjimo", – kalbėjo I. Kubilienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petrai

Petrai portretas
o kaiptau atrodo kai ant tu vyšniu pradėtu nokt uogos, kas iš jų toje vietoje liktu?:D)

Petras

Petras portretas
Norėčiau sužinoti kiek Japonijoje yra Žagarės vyšnių parkų

Puiku

Puiku portretas
Atgaiva sielai tokie parkai, tik bus reikalinga nuolatinė priežiūra !
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių