Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje ministerijų nebus?

2016-11-15 11:27

Kol naujoji Seimo dauguma neatsisako minčių Žemės ūkio ir Aplinkos ministerijas iš Vilniaus iškelti į Kauną, valdančiosios koalicijos lyderis Ramūnas Karbauskis patvirtino, kad Klaipėdai tokios įkurtuvės negresia, nors "valstiečiai" ir plačiai eskaluoja regioninės politikos stiprinimą.

Pasiūlymas: jei kartais kiltų noras iš Vilniaus į Klaipėdą perkelti kurią nors ministeriją, esą ji galėtų įsikurti buvusiame Vyriausiojo policijos komisariato patalpose Jūros g. 1.
Pasiūlymas: jei kartais kiltų noras iš Vilniaus į Klaipėdą perkelti kurią nors ministeriją, esą ji galėtų įsikurti buvusiame Vyriausiojo policijos komisariato patalpose Jūros g. 1. / Vytauto Petriko nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos programoje numatyta, kad Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijos bus perkeliamos į Kauną. Taip būtų stiprinama regioninė politika.

R.Karbauskis neslėpė, kad šios dvi ministerijos turėtų atsirasti Lietuvos centre, siekiant plėtoti šalies regionus.

Jis pripažino, kad tai ypač būtų svarbu Kauno miestui, jo plėtrai.

Šiose ministerijų perkėlimo "pyrago dalybose" mielai dalyvautų ir Klaipėda, tačiau uostamiesčiui vyriausybininkų įkurtuvės, regis, negresia.

Tai dienraščiui pabrėžė R.Karbauskis vakar prieš pat iškilmingą Seimo posėdį: "Kad kuri nors ministerija bus atkelta į Klaipėdą, duomenų neturiu. Nenoriu komentuoti ir vilties suteikti."

Vis dėlto jei naujojo Seimo valdančioji koalicija persigalvotų, tektų mąstyti, kur uostamiestyje galima būtų įkurdinti vieną ministerijų.

Tinkamų neužimtų pastatų Klaipėdoje nedaug, o gal ir nėra visai.

"Savivaldybė tam tinkamo pastato tikrai neturi, bet valstybė turi. Iš to, kas pirmiausia šauna į galvą, tai buvęs Vyriausiasis policijos komisariatas Jūros gatvėje 1. Tik ten, žinoma, reikia didelio remonto", – pripažino merą pavaduojanti Klaipėdos vicemerė Judita Simonavičiūtė.

Jei jau ne ministerija, tai Klaipėdoje per artimiausius metus galėtų atsirasti Sveikatos rūmai.

Tokią mintį tik laimėjęs rinkimus į Seimą iškėlė politikos naujokas, "valstiečių" atstovas, sveikuolis Dainius Kepenis.

Tačiau, kokia tai turėtų būti institucija ir ką ji veiktų, parlamentaras konkrečiai neatskleidė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų