Uostamiestyje vieši du kruiziniai laivai

Sekmadienį Klaipėdoje prisišvartavo du kruiziniai laivai. Kruizinis laineris "Marina" į Klaipėdą atplukdė daugiau nei 1 tūkst. turistų, o akį traukiantis "Sea Cloud II" – tik 15. Tiesa, prie jų uostamiestyje prisijungė ir toliau drauge kelionę tęs dar kelios dešimtys turistų.

Pirmasis pro Klaipėdos uosto vartus sekmadienį įplaukė kiek didesnis nei 239 m ilgio kruizinis laivas "Marina".

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro duomenimis, šiuo laineriu į uostamiestį atplaukė 1263 turistai iš 39 pasaulio šalių.

Dauguma atvykusiųjų – turistai iš JAV, Jungtinės Karalystės, Australijos, Šveicarijos.

Vos atvykę keliautojai pasklido po jaukias Klaipėdos senamiesčio gatveles, užkandžiavo bei laiką leido kavinėse. Kiti nusprendė pažinti ne tik uostamiestį, bet ir aplinkinius miestus.

Daugiau nei 600 turistų pasirinko organizuotas ekskursijas, kurių metu aplankė Klaipėdą, Palangą, Kretingą, Šaltojo karo muziejų Plateliuose.

Popiet uostamiestyje prisišvartavo ir antrasis akį traukiantis kruizinis laivas – "Sea Cloud II". Šiuo 117 m ilgio laivu į Klaipėdą atvyko tik 15 turistų. Tiesa, iki laivui išvykstant jis pasipildė keliautojais.

Kiti 59 turistai iš Rygos atvyko autobusu ir Klaipėdoje prisijungė prie laivu čia atvykusių keliolikos turistų.

Kito kruizinio laivo uostamiestis laukia jau pirmadienį. Apie 9 val. ryto Klaipėdos uoste turėtų prisišvartuoti pirmą kartą Lietuvoje apsilankysiantis kruizinis laineris "Pacific Princess".

Šio vizito metų laivui bus įteiktas Klaipėdos uosto ženklas. Laivo "Pacific Princess" turistai organizuotų ekskursijų metu lankysis Klaipėdoje, Palangoje, degustuos Švyturio alaus daryklos verdamą alų. Uoste laivas bus iki 16 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
Į uostą atplaukė laivas. Tai bent naujiena :D

Anonimas

Anonimas portretas
Y
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių